alt

18. TKG Üyesi GÜNER MUSTAFA  (soldan 2.) T.C. Başbakan Yardımcısı HAKAN ÇAVUŞOĞLU 'nun (soldan 3.)  2- 3 Kasım 2017  tarihlerinde gerçekleşen Batı Trakya ziyareti nedeniyle düzenlenen karşılama törenine ve diğer etkinliklere katılarak, destek verdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki temaslarının ardından  uçakla geldiği Dedeağaç Havaalanı'nda, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali  Rıza Akıncı, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis ve Türk  azınlık temsilcileri tarafından karşılandı.

Daha sonra Gümülcine'nin Yaka bölgesinde bir Türk restoranında, Batı  Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunca (BTTADK) onuruna verilen yemekte konuşan  Çavuşoğlu, doğup büyüdüğü toprakları Başbakan Yardımcısı sıfatıyla ziyaret  etmesinin kendisi için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan ÇavuşoğluBatı Trakya'nın dağlık bölgelerinde yer alan, tarihi köyleri Ketenlik ve Şahin'de büyük coşkuyla karşılandı. İlk olarak İskeçe'nin Ketenlik Köyü'ne giden Çavuşoğlu Ketenlik Köyü Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra Şahin Köyü'ne geçti. Burada da çevre köylerden toplanan Türklerden oluşan büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Çavuşoğlu burada bir balkondan kalabalığa seslendi.
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Batı Trakya ziyaretinin son bölümünde kendisinin de doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği köyü olan Delinasufköy'ü ziyaret etti. Burada köylüleri tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Çavuşoğlu, köylülere hitap etti.

Batı Trakya Türkleri Derneği'nin web sayfaasında yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linklin tıklanmsıı yeterli olaacaktır. 

TRT Haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

Haberler Com sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Gümülcine'den katılan  GÜNER MUSTAFA (GKIOUNER MOUSTAFA) (sağdan 2.)  ve oğlu EMRE MUSTAFA  (sağ başta) madeni yağ sektöründe Petrol Ofisinin Yunanistan genel dağıtımcısıdır. Ayrıca odun sobaları, pelet sobalar ve elektrikli ısıtıcılar ithal ederek Yunanistan genelinde dağıtan şirket sahibidir. Gümülcine Ticaret Odası üyesidir.