alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG programına Tacikistan'dan katılan MAYSA KILIÇOVA (ortada) Arnavutluk'tan dönem arkadaşı ERİON CEREKJA (sağda) ile programdan sonra İstanbul'da görüşmekten ve eşi ile tanıştırmaktan memnun oldu.

19. TKG üyesi MAYSA KLICHOVA havayolu şirketlerine, beş yıldızlı otellere malzeme ve hizmet sağlayan, restoran işleten, Türkiye’den gıda tekstil ürünleri ithal eden şirket  sahibidir  ve Tacikistan Amerikan Odası üyesidir. Programdan sonra şirket merkezini ve evini İstanbul'a taşımıştır.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan Dr. ERİON ÇERAKJA DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmakta ve  başkent Tiran'da yaşamaktadır.

Dental, medikal, kozmetik sektörlerinde ticaret yapan, ecza deposu olan ve sektörle ilgili kurs, konferans vb. eğitim programları düzenleyen şirket sahibi olan Dr. EİON CEREKJA  Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye temsilcisidir. SOS Çocuk Köyleri sivil toplum kuruluşunda başkan yardımcılığı görevini gönüllü olarak yürütmektedir. 

Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 08-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında “19.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze  ve İstanbul’da düzenlenen bu programa 22 ülkeden  Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 50 katılımcı iştirak etmiştir.