alt

2. TKG programına Romanya'nın Köstence şehrinden katılan MELEK AMET (sol başta)  MUSTAFA KEMAL  ATATÜRK'ün 79.ölüm yıldönümünde, 10 Kasım 2017 Cuma günü Köstence  Tarih ve Arkeoloji Müzesinde düzenlenen ATA'ya saygı törenine katıldı.

10 Kasım 2017 Perşembe günü TC. Köstence Başkonsolosuğu tarafından düzenlenen ATATÜRK'ü Anma Töreni'ne Romanya Demokrat Türk Birlği yöneticileri  ve üyeleri de  katıldı.  

2. TKG üyesi ve Romanya Demokrat Türk Birlği Kadın Komisyonu Başkanı MELEK AMET,  T.C. Köstence Başkonsolosu UYGAR MUSTAFA SERTEL (sağ başta) ve eşine (sağdan 2.)  dernek üyesi arkadaşlarının selamlarını ve saygılarını iletti.

2. TKG üyesi MELEK AMET'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne ait farklı footğraflarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

5. TKG programına Romanya'dan katılan NURTEN MAHMUDİ (kırmızı montlu) Romanya Demokrat Türk Birliği  Tulçe Şubesi tarafından 10 Kasım 2017 Cuma günü ATATÜRK'ü anma törenlerine katılarak, ulu öndere saygılarını sundu.

Tulce Romany'nın Dobruca Bölgesinde Osmanlı ardılı Türklerin yaşadığı bir şehirdir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Biirliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı  NURTEN MAHMUDİ aile şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır. Ayrıca gönüllü olarak, Türk çocuklarına ve gençlerine  Türkçe dersi vermekte, Türk kültürünü korumak ve güçlendirmek içingerçekleştirilen  kültürel ve soyal faaliyetlere destek olmakta, folklor gruplarını çalıştırmaktadır. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Pogramı üyesi  MELEK AMET porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.