alt

8. TKG programına Afganistan'dan katılan FERİDUN İLHAM  AMANULLAH (sağdan 2.) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 10 Ağustos 2017 tarihinde başkent Kabil'de düzenlenen "Türkiye Mezunları Buluşması"na katılarak, konuşma yaptı.  

Türkiye Burslarına en yoğun ilgiyi gösteren ülkelerin başında gelen Afganistan’da gerçekleştirilen Türkiye Mezunları Buluşmasına katılım da oldukça yoğun oldu. İlk olarak başkent Kabil’de düzenlenen programa Türkiye –Afganistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Türkiye –Afganistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, Afganistan Takhar Milletvekili Kudretullah Zeki, Ankara Milletvekili Aydın Ünal, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 150 Türkiye mezunu katıldı.

1992 yılından bugüne Türkiye Bursları aracılığıyla Türkiye’de eğitim alarak okullarını tamamlayan Afganistanlı Türkiye mezunlarını bir araya getiren program Kabil’deki TİKA Kabil Koordinasyon Ofisi’nde gerçekleştirildi. 

Türkiye Mezunları Dernegi (TMD-Afganistan), 10 Ağustos 2017'de  başkent  Kabil'de düzenlenen toplantıda, yuzlerce  Afganistanlı Türkiye mezununun bir araya gelmesi sonucunda kuruldu.

YTB Türkiye Mezunlları Afganistan buluşmasına Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Afganistan Dostluk Komitesi Başkanı, Yurt Disi Turkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yöneticileri, Turkiye'nin  Kabil'deki diplomatları, Afgan milletvekilleri, valiler ve diger devlet mesuplar da katıldı.

YTB web sayfasında yayınlanan fotoğraflı"Türkiye Mezunları Afganistan Buluşmaları" haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

alt

Türkiye mezunları adına Afganistan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkan Yardımcısı ve 8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıısı FERİDUN İLHAM  toplantıda söz alarak, Türkiye’de yaşadığı günlere dair anılarını anlattı.

Türkiye Mezunları Buluşması yemek programı ile sona erdi.

(TMD-Afganistan) Afganistan Türkiye Mezunları Derneği'nin facebooks ayfasına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye Mezunları Afganistan Buluşmaları hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara "Türkiye Mezunları" facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 8. TKG üyesi FERİDUN İLHAM - FARİDUN İLHAM AMANULLAH Afganistan Cmhurbaşkanı  Yardımcısı  Dostum'un  Özel Kalem Müdürlüğünde yönetici  olarak görev yapmaktadır.

Üniversite öğrenimini Türkiye'de  Afyon Kocatepe Üniversitesinde yapan  8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı FERİDUN İLHAM AMANULLAH Ayna TV kanalının ortağıdır.