alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 19. TKG programı üyesi ERİON CEREKJA (ortada) 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Avrupa Konseyi tarafından Strazburg'da düzenlenen Demokrasi İçin Dünya Forumu'na katılan Arnavutluk ülke heyetinde yer aldı.

Strazburg'da 8 Kasım 2017 Çarşamba günü başlayan Dünya Demokrasi Forumu'nda, sığınmacıların geldikleri ülkelere sunacakları katkılar ve bu yönde ortaya çıkabilecek fırsatlar değerlendirildi.

Avrupa Konseyi'nde bu yıl 5. düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'nda demokrasi ve eşitlik için eğitimin yeri ve önemi ana başlık olarak seçilirken, sorunlara çözüm bulmakta eğitimin rolü ele alındı. Güncel sorunlarla ilgili birçok konunun atölye çalışmaları şeklinde konferanslarla alanında uzman kişilerle değerlendirildiği forumda, sığınmacılar konusu da yer aldı.

"Sığınmacılar: Sınırsız Fırsatlar" konulu bölümde, sığınmacıların durumu ve bulundukları ülkelere entegrasyonu ile ilgili çalışmalar yapan kuruluşların temsilcileri söz aldı.

Haberler Com sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

19. TKG programı katılımcısı ERİON CEREKJA (sağdan 2.) Arnavutluk ülke delegeasyonu ile birlikte Demokrasi İçin Dünya Forumu'nun oturumlarını ilgiyle izledi.

alt

19. TKG programı katılımcısı ERİON CEREKJA (arka sırada, sol başta) Demokrasi İçin Dünya Forumu nedeniyle Strazbourg kentinde bulunduğu sırada uluslararası kurumlar ve işleyişleir hakkında bilgi  ldı.

Halkçılık problem mi?” teması altında 6.cı bölümü yapılan Forum gençleri, karar alıcıları ve fikir adamlarını  demokratik uygulamalar ve partiler ile medya’ya yardımcı olacak konularda yeni inisiyatifleri ve metodları gözden geçirmelerine ve vatandaşlarla bağlantı kurmalarına imkan tanımaktadır.

Avrupa Konseyi Demokrasi İçin Dünya Forumu hakkında bilgiye bu linkten ulaşılmaktadır.

Her yıl düzenlenen ve dünyanın farklı yerlerinden siyasetçi, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademik çevrelerden davetlilerin katılımıyla yapılan ‘Dünya Demokrasi Formu’ Fransa, Avrupa Konseyi ve Strasbourg Belediyesi’nce organize ediliyor. Forumda bu yıl “Avrupa’da yükselen popülizm, siyasi partilerin ve medyanın rolü” başlığı tartışılırken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Popülizm problem midir?” konulu oturuma Yeni Zelanda Başbakanı Helene Clark, Kanada Avrupa Birliği ve Almanya Büyükelçisi Stephane Dion ve Uluslararası Barış Enstitüsü Başkanı Terje Roed Larsen’le beraber katıldı. 

Hürriyet Gazetsinde yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır 

alt

Avrupa Konseyi Demokrasi İçin Dünya Forumu'na katılan  Arnavutluk heyetinde yer alan 19. TKG üyesi ERİON CEREKJA ''nın (sağdan 3.)  toplantı izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfaasına ait bu linkten ulaşmak mümklündür. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen  19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan Dr. ERİON ÇERAKJA DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmakta ve  başkent Tiran'da yaşamaktadır.

Dental, medikal, kozmetik sektörlerinde ticaret yapan, ecza deposu olan ve sektörle ilgili kurs, konferans vb. eğitim programları düzenleyen şirket sahibi olan Dr. EİON CEREKJA  Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye temsilcisidir. SOS Çocuk Köyleri sivil toplum kuruluşunda başkan yardımcılığı görevini gönüllü olarak yürütmektedir.