alt

18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE  (sağdan 2.) 28 Eylül 2017  Perşembe günü Filibe'de düzenlenen "Bulgaristan'da Ticaret ve Yatırım Fırsatları" seminerine katıldı.

alt

Bulgaristan’ın en büyük fuar organizasyonu olan Filibe Uluslararası Teknik Fuarı esnasında, 28 Eylül 2017 tarihinde, T.C. Filibe Başkonsolosluğu, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ve Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Bulgaristan’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları’ semineri düzenlendi.

Seminerde BULTİŞAD Başkanı FİKRET İNCE ile DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı  ve 18. TKG Programı katılımcısı Edis Emre (soldan 2.) de hazır bulundu.

Etkinliğe Bulgaristan ve Türkiye'den 330'un üzerinde işadamı ve iş kadını katıldı. Katılımcılara Bulgaristan'da iş yapma ortamı tanıtıldı. Seminerde Türk EXIMBANK ve Bulgaristan Ulusal Sanayi Bölgeleri Şirketi Temsilcilerinin sunumları Bulgaristan’a ilgi duyan yatırımcılar için çok yararlı oldu.

Bulgaristan’daki Türk yatırımlarının toplamı 2.2 milyar dolar düzeyinde seyfretrm ektedir. 2017 yılı sonu itibariyle ikili ticaret hacminin de 5 milyar doları aşmasını beklenmektedir.

Yatırım Fırsatları seminerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için T.C. Filibe Başkonsolosluğu'nun facebook sayfasına ait olan bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Bulgaristan'da Ticaret ve Yatırım Fırsatları seminerine ait farklı fotoğrafllara ulaşmak için Bulgar Türk Ticaret Odası'nın  facebook sayfasına ait bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.  

alt

18. TKG  üyesi EDİS EMRE (soldan 2.) 25-30 Eylül 2017 tarihleri arasında Filibe'de düzenlenen 73. Uluslararası Bulgaristan Teknik Fuarı’nı T.C. Sofya Büyükelçisi SÜLEYMAN GÖKÇE (ortada) ile birlikte ziyaret etti.

T.C. Fillibe Başkonsolosluğu  tarafından düzenlenen Türk işadamlarının diplomatik misyon temsilcileri ile birlikte Filibe Fuarı'nı ziyaret etmesi  etkinliğine ait farklıı fotoğraflara Başkonsolsoluğun facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

Fuar ziyaretine ilişkin farklı fotoğraflara ulaşmak için BULTİŞAD'ın facebook sayfasına ait bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Fuara 40’a yakın ülkeden 600’ün üzerinde firma katılarak, ürünlerini sergiledi.

Fuara katılan firmalar, elektronik ve elektrik teknisyenliği, enerji ve çevre, su sektörü, bilgi teknolojileri, robotik ve otomasyon, nakliye ve servis ekipmanları, makine yapımı, inşaat, kimya endüstrisi, otomotiv endüstrisi alanında ürettikleri yeni ürünleri ve geliştirdikleri hizmetleri sergileyecek. 40’ın üzerinde yenilik, yapılan yarışmada altın madalya için mücadele etti. 

Onların arasında yayılan zararlı gazlar yüzünden binlerce otomobilin trafikten çekilmesini önleyebilecek Avrupa düzeyinde bir Bulgar yeniliği de bulunuyor. Fuarda ilk defa motorların filtre ve katalizörlerinin rejenerasyonunu yapan mobil makine gösterildi.

73. Uluslararası Bulgaristan Teknik Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.  

Kırcali Haber'de yayınlanan fuar haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

 alt

 

Fuar ziyaretinin sonrasında,  T.C. Sofya Büyükelçisi'nin  de katılımıyla T.C. Filibe Başkonsolosluk konutunda fuara katılan firmaların onuruna bir davet düzenlendi. Bu resepsiyona Pazarcık Valisi  Stefan Mirev, Paşmaklı Valisi Nedyalko Slavov, Filibe Vali Yardımcısı İvelina Apostolova, Filibe Belediye Meclisi Başkanı  Savina Petkova, Filibe Fuar Müdürü  İvan Sokolov, Filibe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodonova, BULTİŞ Başkanı  Altan Keser, BULTİŞAD Başkanı Sayın Fikret İnce, DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı  ve 18. TKG üyesi EDİS EMRE (sodlan 2.) ve  çok sayıda işadamı katıldı.

T.C. Filibe Başkonsolosluğu tarafından verilen davete ait fotoğraflara ulaşmak için Başkonsolosluğun facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

18. TKG programı katılımcısı EDİS EMRE (sol başta), ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD (Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Vekili  ve DTİK Bölge Temsilcisidir.

T.C. Filibe Başkonsolosluğu konutunda düznelenen davete ait fotoğraflara ulaşmak için BULTİŞAD'ın facebook sayfasına ait bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.