alt

Ahıska Türkü TKG üyeleri  4 Kasım 2017 Cumartesi günü Kazakistan'ın Almaty kentinde düzenlenen  "Dünya Ahıska Türkleri Birliği  3. Genel Kurulu'na katıldı. 

4. TKG üyesi SADYR EİBOV (solda), 17. TKG programı katılımcısı LATIPSHA ASSANOV (ortada)  ve 9. TKG üyesi ASKER PİRİYEV (sağda) bu fotoğraf ille TKG ailesini selamlamaktadır.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı 04.11.2017 tarihinde Kazakistan'ın Almatı şehrinde gerçekleşti.

Türkiye, Kazakistan, ABD, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Özbekistan, Rusya, Kırgızistan ülkelerinden tüm delegelerin katıldığı genel kurul toplantısında, Ziyatdin Kassanov 3. defa yeniden DATÜB başkanlığına seçildi.

DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) web sayfasında yayınlanan genel kurul haberinin ayrıntılarına ve farjklı fotoğraflara bu linkten ulaşlmaktadır. 

alt

4. TKG üyesi SADYR EİBOV (sağdan 2.) Dünya Ahıska Türkleri Biriği- DATÜB'ün kuruluşunda görev alarak, Genel Başkan Yardımcığı ile Genel Koordinatör görevlerini üstlenmiştir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan SADYR EİBOV  görevi nedeniyle dünya üzerine Ahısklıarın toplu olarak yaşadığı ülkelere  (Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna vb) sık sık seyhat etmekte, Ahıska topluluklarının  yerel  liderleri ile buluşmakta, sorunları yerinde tespit ederek çözüm önerileri üretmektedir. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan ASKER PİRİYEV  (ortada) Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği 3. Genel Kurul toplantısına ait farklı fotoğraflara DATÜB'ün facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa, Adana  Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. TKG programına Kazakistan'dan katılan  LATIPSHA ASSANOV (soldan 2.) çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir.

TOBB 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı LATIPSHA ASSANOV Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir.