alt

9. TKG programına Kazakistan'dan katılan ASKER PİRİYEV, eşi ve  bir grup arkadaşı ile birlikte 22-29 Ekim 2017 tarihleri arasında  Paris ve Amsterdam'ı ziyaret ederek, iş görüşmeleri ve piyasa araştırmaları yaptı, çevreyi gezdi ve dostları ile buluştu.  

Paris ve Amsterdam ziyaretleri sırasında orada yaşayan Türk işadamları ile  yapılan iş görüşmelerinde; tarım, köy işleri, hayvancılık, süt ve süt ürunleri, hamur ve un ürünleri konularında işbirliği fırsatları değerlendirildi.

ASKER PİRİYEV, Kazakistan'ın başkenti Astana'da ve sanayi şehri Kargandy'de yaşayan bir grup işadamı ile birlikte Paris'de AKFT (Fransa Kazak Turk Dernegi) yöneticileri ile yaptıkları görüşmede eskiden var olan baglanıları güçlendirdiler.

ASKER PİRİYEV'in Paris ziyareti  izlenimlerine ait video görüntüsüne bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

9. TKG üyesi ASKER PİRİYEV (ortada) ve arkadaşları Amsterdam'da bulundukları sırada Yunus Emre Enstitüsü'nü de ziyaaret ederek, faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü ziyaretine Amsterdam MÜSİAD Derneği yöneticİleri de eşlİk etti. Toplantı izlenimlerİne ait farklı fotoğraflara bu inklen ulaşılmaktadır. 

alt

ASKER PİRİYEV (soldan 3.) eşi ile birlikte Paris ve Amsterdam'da yaşayan Ahıska Türkü dostlarını ziyaret ederek, sofralarında konuk oldular.

Paris'de gerçekleşen ev ziyaretlerine ait farklı fotoğraflara ASKER PİRİYEV'in facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kazakistan'ın başkenti Astana'dan katılan ASKER PİRİYEV  Ahıska Türkleri Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümektedir.