alt

Bulgaristan'dan 15. TKG üyesi MECBURE EFRAIMOVA (sağdan 2.) Romanya'dan 2. TKG  programı katılımcısı MELEK AMET  (soldan 2.) ve  9. TKG üyesi DURİE ACCOIUM'un (sağ başta) işbirliğinde Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu tarafından iki yılda bir düzenlenen "Balkanlarda Türk Kadını" sempozyumlarına düzneli olarak katılmakta ve Balkanlarda Türk Kadınının yerinin güçlendirilmesi çalışmalarına destek vermektedir.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan MELEK AMET porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Romanya'nın Türk şehri Köstence'den  katılan  DURIE ACCOIUM  Romanya’da  şirket kuran Türkiyeli firmalara muhasebe ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir. 

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan katılan  MECBURE EFRAIMOVA  Balkan Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Dernek tarafından, Türk dilini ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca Türk ve Azerbaycan Diyaspora Koordinasyon Komisyon üyesidir. Bir süredir İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır.

alt

5. TKG programına KKTC'den katılan ÖZGE ÖZLER (sağda) ve 11. TKG üyesi AKAN OZA (solda) 5 Nisan 2017 tarihinde Golden Tulip Nicosia Hotel'de düzenlenen "İşveren ve İnsan Kaynaklari Profesyonelleri" buluşmasına katılarak, görüşlerini paylaştı.

5. TKG üyesi ÖZGE ÖZLER  bir süre önce sektör değiştirerek, gayrımenkul sektörünün önemli şirketlerinden  Keller Williams Kuzey Kıbrıs firmasında danışman olarak çalışmaya başlamıştır.  

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na KKTC temsilcisi olarak katılan ÖZGE ÖZLER 2010-2013 yılları arasında Kıbrıs Türk Sanayi Odası Genç Profeyoneller Platformu Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca aile mesleği olan pastacılık sektöründe de yıllarcca deneyim kazanmış ve dünyanın en iyi pastacılık okulu olarak tanınan Le Cordon Bleu Paris'den  diploma alarak, desinin başlattığı pastacılık işine katkı yapmış ve Cake'n Cake markasını yaratmıştır.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na KKTC temsilcisi olarak katılan AKAN OZA  aile şirketi Oza Kahve'nin ortağı ve üst düzey yönetici olarak görev yapmakta ve tanıtım fırsatlarını değerlendirmek için  yurt içi ve yurt dışı fuarlara düzenli olarak katılmaktadır.

alt

18. TKG programına Sırbistan'ıın Sancak Bölgesinden katılan MUSO TURKOVİÇ (solda), Arnavutluk temsilcisi ZAMİR CUNGU (sağda) ve Romanya'dan katılan NADİR MAMBET (ortada) kısa sürede arkadaş oldular. 

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Sırbistan'ın  Novi Pazar şehrinden katılan MUŞO TURKOVİÇ (sağ başta) Sancak Spor Federasyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

18. TKG programına Köstence'den katılan NADİR MAMBET makine mühendisidir. Tarımla uğraşan ve tahıl ticareti yapan şirket sahibidir. Köstence Çiftçiler Derneği üyesidir.

18. TKG  programına Arnavutluk'tan katılan ZAMİR CUNGU  telekominiksyon ve genel ticaret sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen ve Ankara Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerini kapsayan TOBB 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na 21 ülke ve 5 özerk bölgeden 46 katılımcı  davet edilmiştir.