alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti  temsilcisi   olarak katılan  Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  TAMAZ SHAVADZE (sağda) 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Acara Arıcılar Ticari Birliği tarafından Acara TSO salonlarında düzenlenen  seminere katılarak, AB eğitim programları hakkında bilgi sundu.

AB, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan arasında kurulmuş olan DCFTA- The Deep and Comprehensive Free Trade Areas (Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Alanı) anlaşması kapsamında  Acara'da arıcılığın ve bal üretimin geliştirilmesi için proje eğitimleri düzenlenmektedir.  

Acara  TSO web sayfasında yayınlanan fotoğraflı seminer haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Acara Arıcılar Ticari Birliği facebook sayfasında yayınlanan seminer haaberine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.  

alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Azerbaycan'dan katılan CAHANGİR - JAHANGIR SHEFIZADE  20 Ekim 2017  Cuma günü başkent Bakü'de bulunan Üzümcülük  ve Şarapçılık Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen çalıştayda aile şirketi Aspri-Argo tarfından Savalan markası ile üretilen kırmızı  şarap üretim süreci ve teknolojisi konusunda sunum yaparak, soruları cevaplandırdı.

Üzümcülük ve Şarapçılık Araştırmaları çalıştayı hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Başkent Bakü'de bulunan ve devlet kurumu niteliği taşıyan Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutu  Azerbaycan'da üzüm ve şarap üretimini geliştirebilmek ve dünya markaları ile  rekabet edebilmesi için çeşitli araştrıma ve destekleme projeleri geliştirmektedir.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Azerbaycan'dan katılan JAHANGIR SHEFIZADE tarımsal üretim, gıda sanayi, üzüm ve şarap üretimi sektöründe faaliyet gösteren ve SAVALAN markası ile üretim yapan Aspi Winery adlı aile şirketinde yöneticidir. Amerika-Azerbaycan Ticaret Odası üyesidir.