alt

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı SİNAN ÖNCEL (sağda) ve marka temsilcilerinden oluşan heyet 13 Ekim 2017 Cuma günü  Mayıs 2018'de açılması öngörülen Prizren'in ilk modern alışveriş çarşısı olması hedefllenen  ABİ Carshia'yı ziyaret ederek,  yatırımın sahibi, 9. TKG Üyesi İRFAN FUSHA (solda)  ile projenin detayları hakkında bilgi aldı. 

BMD Dernek Başkanı yaptığı açıklamada; "rotamızı bu kez Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'ya çevirdik ve 24 markamızın 32 temsilcisiyle inşaatı devam eden Prizren'in ilk modern çarşısı ABİ Carshia'nın inşaatını gezdik. Yüzyıllara dayanan gönül bağımız olan kardeş ülke Kosova'da çok sıcak karşılandık. ABİ Carshia yatırımcısı İRFAN FUSHA , daha fazla Türk markasını Kosova halkıyla buluşturmak için her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını bize iletti. Heyette yer alan 23 markamızın temsilcileri ziyaret sırasında 53 görüşme yaptı. Markalarımız ABİ Carshia'da yer almaya sıcak bakıyor. Kosova'nın markalarımızın Avrupa'ya açılımı için önemli olduğunu düşünüyorum," dedi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı İRFAN FUSHA (önde, soldan 5.) Kosova'nın Türk şehri Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu, reçel, temzlik malzemleri, şampuna vb. kalemlerin üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu iki farklı alışveriş merkezinde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır. ABİ Carsia adını verdiği bir alışveriş merkezi  inşaatına yakında başlamayı planlamaktadır.

Prizren’de temaslarda bulunan Birleşmiş Markalar Derneği heyeti, Kosova Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Enver Hoxhaj’dan (ortada) Türk ürünlerine sıfır ithalat vergisi uygulanmasını istedi. Hoxhaj, bu talebi kabul etmeye hazır olduklarını söyledi.

Yurt dışı açılım çalışmalarını sürdüren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD),  24 markayı temsil eden 32 kişi ile Kosova'daki fırsatları yerinde gördü.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan habere ulaşmak için  bu linkiin tıklanması yeterli olacaktır.

Haberler Com sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Kosova Haber Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Time Türk haber siitesinde yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.