alt

Kosova'dan  19. TKG programı katılımcısı FURKAN ERGÜLER  (soldan 2.) ve 2. TKG üyesi DAVER KAZAZ ( soldan3.)  Prizren'de faliyet gösteren dernekler arası işbirliği platformunun  daha etkin çalışmasının gerekliliğine inanmaktadır.  

18 Ekim 2017 Çarşamba günü Prizren'in köklü dernekleri SHZAP Derneği, ESNAF İşadamları Derneği  ve SOFRA  Derneği yönetiicileri  biraraya gelerek, dernekler arasındaki işbirliğini arttırmak ve güçbirliği yapmak amacıyla kurulan ZES Platformu'nun yeniden yapılandırılması sürecini  başlattılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-1 Ekim  2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri   illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ mobilya sektöründe üretici olarak faaliyet göstermektedir. Son yıllarda İsviçre pazarına siparişe dayalı mutfak ve ev mobilyaları  üretimi yapmaktadır. Prizren şehrinde  mobilya üretim tesisi ve satış mağazası bulunmaktadır. ESNAF Prizren İşadamları ve Esnafları Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programına katılan FURKAN ERGÜLER , A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Ofis mobilyası ve okul mobilyası ticareti yapan şirket sahibidir. Prizren Esnaf  İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

alt

19. TKG üyesi  FURKAN ERGÜLER 22 Ekim 2017 Cumartesi  günü Kosova'da yapılan yerel seçimlerde Kosova Demokrat Türk Partisi adayı olarak Prizren Belediyesi  Meclis Üyeliği için yarıştı. 

Programdan sonra Prizren'de bir  kafe-restoran açan 19. TKG programı katılımcısı FURKAN ERGÜLER'in bu yeni girişimi hakkında TKG web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır.