alt

9. TKG programına Kazakistan'dan katılan ASKER PİRİYEV (sol başta) 30 Haziran 2017 Cuma günü  başkent Astana'da CICA (Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı) üyesi devletlerin kültür merkezleri  tarafından düzenlenen "Kültürel Açıklık Barış ve Ahenk Temellidir"  başlıklı Uluslararası Forum'a katıldı.

26 devletin üye olduğu CICA (Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı) 1993 yılında  Kazakistan'ın koordinatörlüğünde başlatılmıştır.

Asya'daki Etkileşim ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın (CICA) kuruluşunun 25. yıldönümünde düzenlenen Uluslararası Forumda konuşan Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Akylbek Kamaldinov, CICA sürecinin,  Asya halklarının güvenlik tehdidi olmaksızın hakiki ve kalıcı bir barış içinde yaşamak ortak hedefini karşıladığını "belirtti. Kamaldinov, bugün Kazakistan'ın etnik ve dini açıdan hoşgörülü bir toplum örneği olduğunu vurguladı. "Ülkemizde çeşitli etnik grupların bir arada yaşama ve itiraf, barış, uyum ve karşılıklı anlayış içinde yaşama biçiminin başarılı bir modeli oluşturuldu: Kazakistan etnik gruplar arası ve kültürlerarası diyalog geliştirme fikrini benimsemiş ve bu konudaki kararlılığını sürdürüyor ve bu çalışma devam edecek "diye ekledi.

Kazakistan Halklar Asamblesi'nin sitesinde yayınlanan CICA Forumu haberine ulaşmak için bu linklin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programı katılımcısı ASKER PİRİYEV (solda) Kazakistan'da yaşayan Ahıska Türklerini uluslarası platformlarda başarıyla temsil etmektedir.

CICA Ulusal Kültür Merkezleri Forumu (CICA Forum of National Cultural Centers) hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.  

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'ın başkenti Astana'dan katılan ASKER PİRİYEV  Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.