17. Türkçe konuşan Girişimciler programına Romanya'dan katılan Dr. ERGHİN HAGİCALİL tarihi İpek Yolu'nun Tuna Nehri üzerinden Avrupa'ya bağlantısının tanıtılması amacıyla  5 Ekim 2017  Perşembe günü düzenlenen  törende Kazakistan'ın Köstence Fahri Konsolosu olarak konuşma yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-12 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düznelenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Romanya'dan katılan ERGHİN HAGİCALİL (sağda) tıp doktorudur. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren, Romanya genelinde poliklinik ve laboratuvar işleten şirket sahibidir.

ERGHİN HAGİCALİL Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesidir.

Karadeniz kıyısındaki Köstence şehri Doğu ülkeleri ile Avrupa kıtası arasındaki ticaret yolunda staratejik bir öneme sahiptir.

17. TKG programı katılımcısı Dr. ERGHİN HAGİCALİL'in Kazkaistan'ın Köstence Fahri Konsolosu olması TKG web sayfamızda haber olarak yayınlanmaktadır.  Söz konusu habere bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.