alt

Romanya Demokrat Türk Birlİği Kadın Komisyonu Başkanı ve 2. TKG programı katılımcısı  MELEK AMET (sağdan 2.), 9. TKG üyesi DURIE ACCOIUM (sağ başta) ve Galati Şubesi Başkanı GÜLTEN ABDULA  NAZARE (sol başta) beraberindeki Osmanlı ardılı  Türk kadınlar heyeti 8 Mayıs 2016 Pazar günü  İstanbul'un Sarıyer ilçesini ziyaret etti ve Sarıyer Belediye Başkanı ŞÜKRÜ GENÇ (soldan 2.)  tarafından öğle yemeğinde ağırlandı.

alt

Romanya Demokrat Türk Birlliği'nin kadın üyeleri Anneler Günü'nü kutlamak üzere İstanbul'un Sarıyer ilçesine ziyaret düzenledi. Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şubesi Başkanı Hülya Demir konuklarla yakından ilgilendi. 

Konuklara bilgi sunan yazar İbrahim Balcı Çeşitli ülkelerde 27 Sarı Saltuk türbesi olduğunu ve Rumeli Feneri'nde bulunan  SARI SALTUK Türbesi'nin  tarihini anlattı.

alt

Rumeli Feneri ve Kalesi gezisi sonrasında Sarıyer Belediyesi Sosyal Tesislerinde, Belediye Başkan Şükrü Genç'in ev sahipliğinde  düzenlenen yemekte Romanya Demokrat Türk Birliği Kadınlar Komisyonu Başkanı MELEK AMET (sağ başta) yaptığı konuşmada;  Belediye Başkanına heyete gösterilen yüksek ilgi nedeniyle teşekkürlerini ifade etti. Konuklar ve Belediye Başkanı karşılıklı plaket ve çeşitli hediyeler sundu.

Sarıyer Belediyesi Meclis Üyelerinden Salih Akıncı’nın organizasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe  belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları İsmail Erdem ve Hüseyin Çoşkun da katıldı.  

Günün son programı olarak Telli Baba Türbesi ziyaret edildi. Konuklar türbeden gelin teli alarak, dilekte bulundu. 

Sarıyer Times Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.  

alt

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciiler Programı'na katılan MELEK AMET (sağda) porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Romanya'dan katılan  DURIE ACCOIUM  Romanya’da  şirket kuran Türkiyeli firmalara muhasebe ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir.