Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 30 Nisan -12 Mayıs 2015 tarihleri arasında  düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenen Almanya'dan SALİH TAŞDİREK (ortada)  11 Ekim  2017 Çarşamba günü ağabeyi  MEHMET TAŞDİREK (sağda) ile birlikte TOBB'u ziyaret etti.

Baba ocağı, memleketi Nevşehir'de yaşayan annesini ve yakınlarını görmek üzere Almanya'dan tatile gelen  18. TKG heyet başkanı SALİH TAŞDİREK iki yıl önce de aynı şekilde TOBB'u ziyaret etmişti.

TKG web sayfasında yayınlanmakta olan önceki ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda), akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.