17. TKG programı heyet başkanı Almanya'dan RECEP YILDIZ (ortada) ile  dönem arkadaşı Ahıska Türklerinin Güney Kazakistan  temsilcisi LATIPSHA ASSANOV (solda) ve yatırırmcı YUNUS YILDIZ (sağda) birllikte bir yatırırm projesi gerçekleştirmenin ön görüşmelerini yapmak üzere,  9 -10 Ekim 2017 tarihlerinde  İstanbul'da Ceylan Intercontinental Otel'de buluştu.

17. TKG programı katılımcısı LATİPSHA ASSANOV (sol başta), 17. TKg programı heyet başkanı RECEP YILDIZ (soldan 2.), Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri FUAT UÇAR  (soldan 3.), Almanya Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı MEHMET  ŞAŞMAZ (sağdan 2) ve  turizm yatırımcısı YUNUS YILDIZ (sağ başta), yaptıklaraı görülşmede;  Güneydoğu Anadolu Bölgesinde iskan edilen Ahıska Türklerinin durumunu değerlendirerek, bölgede bir ortak yuatırırm  projesi geliştirilmesinin önemini vurguladılar.

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programında  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ Almanya'daki fabrikasında  katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmektedir. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz,  MR Cihazı,  Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçaları  talaşlı imalat ile üretilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. TKG programına Kazakistan'dan katılan  LATIPSHA ASSANOV  çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir.