alt

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda), İstanbul'da bulunduğu sırada, 10 Ekim 2017 Pazartesi günü Alman- Türk Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)  Genel Sekreteri  JAN NÖTHER'i  ziyaret etti.


Alman-Türk Ticaret ve Sanayi  Odası’nın kuruluşu 1994 yılında gerçekleşmiştir. AHK Türkiye, daha kurulduğu yıl içinde bir Alman Dış Ticaret Odası (AHK) niteliğini de kazanmıştır. Odanın kurulması Almanya ile Türkiye başbakanlarının teşvikleriyle olmuştur.

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK), İstanbul’da “Türkiye’de Alman Ticaretinin Resmi Delegasyon Ofisi” adı altında 1984 yılından bu yana bir oluşum bulundurmaktaydı. Dolayısıyla yeni kurulan oda, delegasyon ofisinin uzun yıllara dayanan deneyimlerinden faydalanabildi ve etkinliklerini en üst seviyeden ele alarak daha da geliştirme fırsatını buldu.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasına, Almanya Federal Cumhuriyeti mevzuatı gereğince Almanya'daki odalara ve 5590 sayılı Kanun hükümleri gereği Türkiye'deki Odalara üyelik şartlarına haiz özel ve tüzel kişiler Oda'ya üye olabilirler. Üyelerin merkezlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nde olması gerememektedir.

alt

18. TKG programı  heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda) Alman-Türk TSO Genel Sekreteri JAN NÖTHER'e (ortada) nezaket ziyaretinde bulunarak, yönetim kurulu yedek üyesi olduğu Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) nın  faaliyetleri hakkında bilgi sundu. 

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri  olarak görev yapan JAN NÖTHER aynı zamanda Alman-Türk TSO yönetim kurulu üyesidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda), Almanya'da, akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.