alt

19. TKG programına Karadağ'dan katılan FARİS MURATOVİÇ (önde, sağda) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başkent Podgorista'da 15 Eylül 2017 Cuma akşamı  Ramada Otel'de  düzenlenen "Türkiye Mezunları Buluşması"na katılarak, destek verdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından dünyanın dört bir tarafında düzenlenen Türkiye Mezunları Buluşması, bu kez Karadağlı mezunları bir araya getirdi.

Başkent Podgoritsa’da düzenlenen Türkiye Mezunları Buluşması programına Türkiye mezunlarının yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse, T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Ahmet Altun ve Karadağ Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir de katıldı.

Toplantıda Türkiye Mezunları Web Portalı hakkında bilgi verdi. Mezunların bu web sitesine girerek üye olabileceklerini tüm gelişmeleri bu portal üzerinden takip edebilecekleri anlatıldı. Konuşmaların ardından Türkiye mezunları kürsüye gelerek söz aldılar ve Türkiye’de yaşadıkları döneme dair hatıralarını ve ilginç anılarını paylaştılar. Program, aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

alt

Türkiye Mezunları Karadağ Buluşması ile ilgili farklı fotoğraflara ve ayrıntılı biilgiye bu linkten ulaşılmaktadır. 

Karadağ Buluşmasına ait video görüntülerine bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Polatalı, Koceli, Gebze ve istanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Karadağ temsilcisi olarak katılan  FARİS MURTOVİÇ kKocaeli Ünveristesi Halkla ilşkiler Böümü mezunudur.

19. TKG  üyesi FARİS MURATOVİÇ Kocaeli Ticaret Odası ziyareti sırasında tanıştığı Türk girişimcilerle birlikte Karadağ-Türkiye arasında taze meyve-sebze ticaretine başlamıştır.