alt

6. TKG programına Özbekistan'dan katılan OYBEK KURBANOV (soldan 2.), İstanbul Ticaret Odası tarafından 30 Eylül 2017 Cumartesi günü başkent Taşkent'te düzenlenen  Özbek-Türk İş Forumu'nda İTO Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı İBRAHİM ÇAĞLAR (sağdan 2.) ile görüştü. 

Özbekistan'da ev tekstili konusunda yatırımlar yapan Uşak kökenli Ahmet Yaşar Demir (sağ başta) da İş Forumuna katıldı.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ten katılan  OYBEK KURBANOV inşaat malzemesi, kuruyemiş, deri ve hediyelik eşya dış ticareti ve turiz msektöründe faaliyet gösteriyor. Ayrıca inşaat ve taahhüt işleri üstlenmektedir. Şirketi   Devlet tarafından ihale edilen başkent Taşkent  ve diğer şehirlerde şehir içi aydınlatma projeleri ve yapımını üstlenmiş bulunmaktadır.  

alt

Çin’in başlattığı yeni İpekyolu ile alternatif ticaretin rotası ortaya çıkmaya başlarken, İTO öncülüğündeki 80 iş adamı, bu rotanın merkezinde bulunan Özbekistan’a ticaretin geliştirilmesi için çıkarma yaptı. Forum ve ikili görüşmelere İTO Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Özbekistan Ticaret Odası Semerkant Bölgesi Başkanı İslam Jasimov ile Türk-Özbek ticaretine katkı sağlamak için işbirliği anlaşması imzalandı.

İTO tarafından yayınlanan günlük İstanbul Ticaret Haber portalında yayaınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

İTO web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

İTO Haber'de yayınlanan İş Forumu sonuçlarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Sabah  Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı Özbek-Türk İş Forumu haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Tour Mag  internet sitesinde yayınlanan farklı fotoğraflara ve haberin ayrıntılarına  ulaşmak için lütfen tıklayınız.