alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU (soldan 6.) Moldova ziyareti sırasında, Gagauzya Özerk Bölgesi'nden Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan TKG üyeleri ile Komrat Üniversitesinde buluştu. 

4. TKG üyesi  DUMİTRU  BERBER (soldan 2.), 7. TKG üyesi İVAN COLTUCLU (soldan 3.), 18. TKG üyesi VALERIY CHILIOGLO (sağdan 5.), 15. TKG üyesi  IVAN TERZİ (sağdan 4.),  19. TKG üyesi  MIHAIL PAŞALI  (sağdan 3.) ve 17. TKG üyesi   VASILI  CHIOROGLO  (sağ başta) programdan sonra TOBB başkanı işle yeniden görüşmekten ve ülkelerinde konuk etmekten memnun oldu. 

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. TKG programına katılan VASILI  CHIOROGLO (sağ başta) mobilya üretimi konusunda faaliyet gösteren şirket sahibidir.

alt

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı DUMİTRU  BERBER (soldan 2.), tarımsal ürünler ve gıda maddeleri ithalatı ile uğraşmaktadır.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 7. TKG programı katılımcısı  İVAN COLTUCLU (soldan 3.) un ve ayçiçeği yağı üretimi yapan bir firmada müdür olarak çalışmaktadır. Gagauzya  Ticaret ve Sanayi Odası ile İşadamları Derneği üyesidir. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa  ve İstanbul'da düzenlenen 18. TKG programına katılan VALERIY CHILIOGLO (sağ başta) kuzu ve av hayvanlarının derisinden kürk derisi üretimi yapan şirket sahibidir. Gagavuz İşadamları Derneği Başkan Yardımcısıdır.

alt

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da  düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı IVAN TERZİ (sağdan 4.), tarımsal üretim, depolama ve ithalatı yapan şirket sahibidir. Gagavuzya Tarım Üreticileri Derneği üyesidir. 

alt

TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  Moldava'da 9 Ekim Pazartesi günü  Gagauz Özerk Bölgesi'nin başkenti Komrat'da  TKG üyeleri ile görüştü.  

alt

Gaguzya TKG grubu (sağda) TOBB Başkanı'nın Komrat Devlet Ünivesitesi'nde gerçekleşen toplantısına katılarak destek verdiler.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki bir heyetle 8-9 Ekim 2017 tarihlerinde Moldova’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hisarcıklıoğlu 9 Ekim Pazartesi günü  Moldova Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu ve Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergiu Harea, iki ülke oda sistemleri arasındaki ikili ve EUROCHAMBRES çerçevesindeki işbirliği imkânlarını ele aldı, işbirliğinin önemi teyit edildi.

alt

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kocaaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programına  katılan MİHAİL PAŞALI  Gagauzya Bölgesinde, Çadır Lunga  kentinde yaşanmaktadır.  Moldova Ticaret Odasına bağlı olarak görev yapan ve  merkez ofisi Çadır Lunga şehrinde olan Gagavuzya Ticaret Odası Başkanıdır. Gagavuz bölgesinde bulunan Moldova Ticaret Odasının şubelerini yönetmektedir.

Moldova Ticaret ve Sanayi Odası web sayfasında yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşamak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.  

Başkent Kişinev’deki görüşmelerini tamamlayan TOBB heyeti, Gagauz özerk bölgesini de ziyaret etti. TOBB Başkanı Gagauzya Başkanı Irina Vlah, Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zahari ve öğrenciler ile bir araya geldi.

alt

19: TKG programı katılımcısı MİHAİL PAŞALI  (sağdan 2.) TOBB Başkanı'nın Moldova ziyareti kapsamında 9 Ekim 2017 Pazartesi günü başkent Kişinev'de ve Gaguzya Özerk Bölgesi başkenti Komrat şehrinde gerçekleşen programlarına memnuniyetle eşlik etti. 

TOBB Başkanını'nın Moldova ve Gagavuzya ziyareti konusunda TOBB web sayfasında yaynlanan haberin ayrıntılarına  ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

19. TKG üyesi ve Gaguzya TSO Başkanı MİHAİL PAŞALI (sağdan 2.) TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'nun  (soldan 6.), Gaguzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı IRINA VLAH (soldan 7.)  ile görüşmesine eşlik etmekten mutluluk duydu.