alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Romanya'dan  katılan TANHER CURTACAI (sağda), karısı 15. TKG üyesi NEJLA CURTACAI (solda) iie birlikte, Antalya tatili sırasında, 2 Ekim 2017 Pazartesi günü Konya'ya gidderek, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlliği tarafından 16-27 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen 11.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Köstence'den katılan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesi TANHER CURTACAİ,  temizlik malzemeleri, züccaciye, güzellik malzemesi toptan ticareti ile uğraşan firma sahibidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  Ankara, Gaziantep,  Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Köstence'den katılan NEJLA CURTACAI, mali müşavirlik ve muhasebe hizmetleri veren şirket sahibidir. Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesidir.

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE, Eylül ayının ikinci yarısında Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan ve Türk folklorunda önemli bir yeri olan tarihi kişilik Nasreddin Hoca'nın türbesini ziyaret etti.

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE'nin Akşehir ziyaretine ait fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir.

18.TKG üyesi ZAVURBEK TURNMANİDZE  Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır. Ahıska Türküdür. 

alt

8. TKG programına Rusya Federasyonu'nu temsilen katılan Karaçay Türklerinden ALBERT GACAOĞLU (sağdan 2.) Karaçay İşadamları Derneği  (Opora Rossiyi) Başkanı ALİ PİLYAROV  (soldan 2.) ile 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü Konya'yı ziyaret ederek, Karaçay kökenli işadamları ile görüştü ve işbirliği fırsatlarını araştırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 8. TKG programına Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'dan katılan ve  aslen Karaçay asıllı olan ALBERT GACAOĞLU Ekonomi Başkanlığının Rusya'daki Moskova ve Soçi Ticaret Müşavirliklerinde yerel uzman olarak uzun yıllar görev yaptıktan sonra,  DYO Boyaları'nın Kafkasya Bölgesi sorumlusu olarak çalışmaya başladı.

8. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı  ALBERT GACAOĞLU Karaman ilinde TÖMER'de  Türkçe eğitimi almıştır. Bursa'da bulunan Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi 2002 mezunudur.