alt

5. TKG programına Afganistan'dan katılan ZARİF RAHMETOĞLU (sol başta) 16-27 Eylül 2017 tarihleri arasında Ege Denizi kıyılarında  düzenlediği  Mavi Tur'a (tekne gezisine) 11. TKG üyesi SABRUDDIN ABDURAHMAN RAHMANİ'yi de (arkada) davet etti.  

5. TKG üyesi ZARİF RAHMETLOĞLU'nun lise öğrencilik günlerinden bu yana arkadaşı olan  yirmi-otuz yıl önce tanışmış olduğu eski dostları ile birlikte gerçekleştirdiiği mavi tur gezisine ait farklı fotorğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen  5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  ZARİF RAHMETOĞLU inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da anahtar teslimi hastane projeleri gerçekleştiren HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır.  

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 11. TKG programına Afganistan'dan katılan SABRUDDIN ABDURAHMAN RAHMANİ, inşaat sektöründe taahhüt işleri yapan şirket sahibidir. Ayrıca film yapımcısı olarak faaliyet göstermektedir.

alt

6. TKG programına Tacikistan'dan katılan SOBİR GAFUROV  iş  yaptığı firmalarla görüşmek üzere sık sık İzmir'i ziyaret etmektedir.

22-24 Ekim 2017  tarihleri arasında İzmir'de bulunduğu sırada  sonbahar güneşini değerlendiren SOBİR GAFUROV'un İzmir ziyaretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. TKG programına  Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den katılan  SOBİR GAFUROV  Elit Çikolata markasının genel bayiliğini yapmaktadır. Ayrıca Duşanbe'de iki adet  kafe işletmektedir.

alt

 

 

 

 

 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Romanya'dan  katılan TANHER CURTACAI (sol başta) ve karısı 15. TKG üyesi NEJLA CURTACAI (soldan 2.) arkadaşları ile birlikte, Antalya tatili sırasında, çevre gezisi de yaparak, kentin turistik bölgelerini ziyaret etti.

28 Eylül 2017 Perşeembe günü Antalya'nın Alanya ilçesine ulaşan ve  Okurcalar mahallesinin sahillinde bulunan Litore Resort Hotel & Spa otelde konaklayan11. TKG üyesi TANHER CURTACAI ile 15. TKG programı katılımcısı NEJLACURTACAI Konya'yı ve Kapadokya bölgesini de ziyaret etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlliği tarafından 16-27 Ekim 2010 tarihleri arasında Ankara, Konya ve istanbul illerinde düzenlenen 11.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Köstence'den katılan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesi TANHER CURTACAİ,  temizlik malzemeleri, züccaciye, güzellik malzemesi toptan ticareti ile uğraşan firma sahibidir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından  Ankara, Gaziantep,  Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Köstence'den katılan NEJLA CURTACAI, mali müşavirlik ve muhasebe hizmetleri veren şirket sahibidir. Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesidir.

11. TKG programı katılımcısı TANER CURTACAİ'nin Türkiye'nin farklı kentlerini içeren sonbahar tatili anılarına ait fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

14. TKG programına Almanya'dan katılan HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK  ailesi ile birlikte Eylül ayının ilk yarısında Antalya'da ve baba ocağı Burdur'da tatil yaptı. 

Antalya'nın batısında bulunan Tünektepe'nin zirvesinde 618 m. yükseklikte kurulmuş olan Döner Gazino'ya teleferikle çıkan 14. TKG üyesi HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK, aille üyeleri ile eğlenceli anlar paylaştı ve harika  manzarada ilginç fotoğraflar çekti. Antalya gezisine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK  Almanya'nın Stuttgart  kentinde bulunan fabrikasında kalıp üretimi, plastik enjeksiyon, beyaz eşya, elektronik araba parçası ve makine parçaları üretimi ve montajı yapmaktadır. Stuttgart (IHK) Sanayi Odası üyesidir. 

alt

18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE, Eylül ayının ikinci yarısında, 21 Eylül 2017 Perşembe günü Antalya'da bulunduğu sırada, şehrin ünlü mağara'sını da ziyaret etti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı'na  Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir.

18.TKG üyesi ZAVURBEK TURNMANİDZE  Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır. Ahıska Türküdür. 

alt

19. TKG programı heyet başkanı Bulgaristan'dan ŞENER SABRİ ( soldan 3.)  CNR EXPO'da 25-28 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen Home Tex Fuarı'nı ziyaret ettikten sonra 27 Ekim 2017 Perşembe günü Bursa üzerinden İzmir'e giderek dostları ve iş yaptığı firmaların firmaların yöneticileri ile görüştükten sonra 28 Ekim 2017 Pazar günü Haskovo'ya döndü.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ  Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.