alt

18. TKG programı katılımcısı ZAVURBEK TURMANİDZE (sağdan 3.) Kırgızistan’da yaşayan Ahıska Türklerinden oluşan 30 kişilik bir heyetle anavatanları Gürcistan’ı ziyaret etti.

Aralarında 1944 yılındaki sürgünü bizzat yaşayan dedelerin de bulunduğu konuklar 8 Eylül 2017 Cuma günü T.C. Tiflis Büyükelçiliği tarafından düzenlenen öğle yemeğinde Büyükelçilik mensupları ile bir araya geldi.

T.C. Tiflis Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE  (sağda) TİKA  tarafından desteklenen bir ziyaret programı kapsamında, 7-10 Eylül 2017  tarihleri arasında Ahıska Türklerinin anavatanı olan Gürcistan köylerini ziyaret ettiği sırada duygulu anlar yaşadı.

ZAVURBEK TURMANİDZE Gürcistan programı  kapsamında başkent Tifllis'te bulunduğu sırada, 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programından dönem arkadaşı GURAM GOGUA'yı da ziyaret etti. TKG webb sayfasında yayınlanan dönem arkadaşları buluşması haberine bu linkten ulaşıılmaktadır. 

alt

18.TKG üyesi ZAVURBEK TURNMANİDZE (sol başta), Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır. Ahıska Türküdür. 

Kırgızistan Haber Ajansı KABAR'ın web sayfasında yayınlanan Gürcistan'da Ahıska Köyleri ziyaretine ait fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir.

18. TKG üyesi ZAVURBEK GTURMANİDZE'nin Ahıska ana yurduna yaptığı ziyarete ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşıılmaktadır.

alt

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE'nin (sağda), Gürcistan ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.