alt

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi ERCAN TAN (soldan 3.)  18. TKG programı katılımcısı NADİR SHANTİRİ'ye (sağdan 3.) Kızılay'ın Kosova'daki kurban kesim işlemleri için et kombine tesislerini kullanıma açarak, destek vermesi nedeniyle teşekkür plaketi sundu.

Kızılay  Derneği Düzce Şubesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Düzce  TSO İdari ve Sosyal İşler Müdürü OSMAN  KESEN  (sağdan 2.) teşekkür plaketi takdim törenine katıldı.

Türk Kızılayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da  Kurban Bayramı dolayısıyla  Kosova ve  Arnavutluk'ta kurban kesimi ve dağıtımı yaptı. Türk Kızılayı,  Kosova'da bindörtyüz kurban hissesini yaklaşık onbin aileye,  Arnavutluk'ta ise ikibinyüz kurban hiissesini oniki bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdı.

alt

Kosova'nın güneyindeki Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren şehrinde düzenlenen kurban kesim ve dağıtımına Kamu Yönetimi Bakanı ve  Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı (KDTP)  MAHİR YAĞCILAR,  (arka sırada, soldan 5.) ile KDTP milletvekilleri  ve T.C. Kosova Büyükelçisi KIVILCIM KILIÇ (arkada, soldan 4.), destek vererek, çalışmalarına yardımcı oldu. 

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi  ERCAN TAN  (arka sırada, soldan 6.) yaptığı açıklamada, "Kızılayın 32 ülkede kurban dağıtımı yaptığını, bu ülkelerden birinin de  Kosova olduğunu belirterek, "Kosova'da biz 200 büyükbaş kurban edileceğini, Kosova'nnın tüm şehirlerine ulaşılacağını, Bayramın 2. ve 3. gününde de yoğun şekilde dağıtımların gerçekleştirileceği" bilgisini verdi.

Son Dakika haber sitesinde yayınlanan ayrıntılı habere bu linkten ulaşılmaktradır. 

Türk Kızılay Derneği  Kosova'daki ailelere dağıtacağı bağışçıların katkılarıyla vekaleten kesilen kurbanların hazırlanması için geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da 18. TKG üyesi NADİR SHANTİRİ'nin  Prizren'de bulunan et kombine  tesislerinden yararlandı. 

 18. TKG programı katılımcısı NADİR SHANTİRİ (sağdan 2),  Kosova'nın Prizren şehrindeki işletmesi  Shantiri Et Kobine tesislerini kardeşleri ile birlikte işletmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan  katılan NADİR SHANTİRİ, gıda sektöründe faaliyet gösteren kırmız et ve kuru et üretimi yapan şirket sahibidir. Prizren İşadamları ve Esnafları Derneği üyesidir.

alt

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi ERCAN TAN (sağ başta) ve Kızılay Düzce Şubasi Yönetim Kurulu Üyesi OSMAN KESEN  (sol başta) T.C. Priştine Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Kızılayın kurban kesim ve dağıtım projesine verdikleri destek nedeniyle Büyükelçi KIVILCIM KILIÇ'a (soldan 2.) ile  Türkleerin Kosova parlamentosundaki temsilcisi  ve Kamu Bakanı MAHİR YAĞCILAR'a (sağdan 2.) teşekkürlerini sundu.

alt

Türk Kızlayı adına görev yapmak üzere Kosova'da bulunduğu sırada TKG üyeleri  ile dostluk geliştiren ve izlenimlerini bizlerle paylaşan  Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yöneticisi OSMAN KESEN'e teşekkür ediyoruz