alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan MECBURE EFRAİMOVA (sağda) ve  Batı Trakya temsilcisi IMPRAIM IMPRAIMKO - İBRAHİM İBRAİMKO (solda) T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Kurban Bayramı kutlamasında buluştu.

alt

15. TKG üyesi MECBURE EFRAHİMOVA (sağ başta) ve BAKEŞ (Batı Trakya Azınlık  Kültür ve Eğiitm Şirketi) Genel Müdürü  PERVİN HAYRULLAH  (sol başta) T:C. Gümülcine  Başkonsolosu ALİ RIZA AKINCI  (soldan 2.) ve ailesinin bayramını kutlayarak, iyi dileklerini sundu. 

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi.  3 Eylül 2017 Pazar günü Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine Evros, Gümülcine, İskeçe illeri ile yurt dışından yüzlerce soydaş katıldı.

Gündem Gazetesi'nde yayınlanan ve farklı fotoğrafların yer aldığı Bayram Kutlaması haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

15. TKG üyesi MECBURE EFRAİMOVA (sağdan 2.) "Balkanlarda Kadın" çalıştayları sırasında, arkadaş olduğu PERVİN HAYRULLAH'ı ziyaret etmek üzere Gümülcine'de bulunduğu sırada, T.C. Başkonsolosluğu'nun bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreni sırasında dönem arkadaşı İBRAHİM İBRAİMKO (soldan 2.) ile yeniden görüşmekten çok memnun oldu. 

T.C. Gümülcine Başkonsolosu ALİ RIZA AKINCI'nın ev sahipliğinde düzenlenen Bayramlaşma Törenine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.  

TOBB tarafından Ankara, Malatya, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'ın Ruscuk ilinden katılan  MECBURE EFRAİMOVA Türkiye ile Kültürel İlişkiler GÜNEŞ Derneğinin kurucu başkanıdır.

15. TKG üyesi MECBURE EFRAİMOVA  Balkan Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Dernek tarafından, Türk dilini ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca Türk ve Azerbaycan Diyaspora Koordinasyon Komisyon üyesidir. Bir süredir İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır.

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan Batı Trakya Bölgesinden katılan IMPRAIM IMPRAIMKO, tekstil makineleri, kumaş boyama makineleri ve halı sektöründe ticaret yapan, ayrıca sebze,  meyve  ticareti ile uğraşan şirket sahibidir. İskeçe Türk Birliği ve  İskeçe Ticaret Odası üyesidir.