alt

10. TKG programı üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sol başta) tarafından İstanbul'a armağan edilen MANAS Heykeli 9 Ağustos 2017 Çarşamba günü Kırgizistan  Başbakanı SORONBAY CEENBEKOV'un  da katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler porgramı katılımcısı TEMİRLAN SARLYKBEK UULU arkadaşımıza Türkiye-Kırgızistan dostluğuna yapmış olduğu önemli katkı nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dostluğu daha da pekiştirecek olan Manas Heykeli, Sütlüce sahilinde düzenlenen görkemli törenle açıldı. Manas Heykeli’nin açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş’ın yanı sıra Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte çok sayıda Kırgız ve Tük davetli katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Açılış törenine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Sütlüce Parkı’nda düzenlenen görkemli tören beş yüz bin beyitten oluşan Manas Destanı’nda örnekler sunulmasıyla başladı. Sıcak havaya rağmen vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Manas Heykeli açılış töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, Kadim medeniyetler şehri İstanbul’a önemli bir kültür izi bırakmak üzere tarihe birlikte tanıklık etmekteyiz” dedi.

Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov’da yaptığı konuşmada; "Manas Heykeli açılışının Türkiye ile Kırgızistan arasında yeni bir sayfanın açılışına işaret olduğunu"söyledi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.

Sevgili arkadaşımıza iki toplumun bağlarını güçlendirme yolundaki değerli katkıları ve  bu önemli hediyesi nedeniyle çok teşekkür ediyoruz.

alt

Kırgız heykeltraşlar tarafından yapılan 4 metre yüksekliğindeki ve 4 ton ağırlığındaki Manas Heykeli İstanbul'da Haliç kıyısında bulunan Sütlüce Parkı’na yerleştirildi.

Kırgız Haber Ajansı KABAR'ın sitesinde yayınlanan açılış haberine ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmrsi yeterli olacaktır. 

Miilliyet Gazetesinde yayınlanan manas heykeli açılış haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Yeniçağ Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Star Haber sitesinde yayınlanan  fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.

alt

Manas Heykeli açılış törenine ait farklı fotoğraflara TEMİRLAN SARLKYBEK UULU arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Önce Vatan Gazetesinde yayınlanan açılış  töreni haberine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için lütfen tıklayınız.