alt

9. TKG programına KKTC'den katılan NİYAL ÖZTÜRK (ortada) kendi adı ile kurduğu özel grup ile Girne'de Ego Bar'da  cuma geceleri müzik yapmaya dervam ediyor. 

9. TKG üyesi NİYAL ÖZTÜRK'ün müzik çalışmalarından örneklerin sunulduğu video görüntüsüne bu linkten ulaşılmaktadır.  

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından19-29 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbu illerinde düzenlenen.  9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına KKTC'den katılan NİYAL ÖZTÜRK, Avrupa Birliği kapsamında özel sektör geliştirme programında izleme ve değerlendirme ile iş geliştirme konularında danışmanlık hizmeti vermektedir.  

NİYALÖZTÜRK  müzik çalışmalarını profesyonel olarak sürdürmektedir.  Kendi adını taşıyan müzik grubu ile düzenli olarak sahneye çıkmakta, çeşitli festivallere katılmakta  ve etkinlikerde konserler vermektedir.

9. TKG üyesi NİYAL ÖZTÜRK'ün müzik çalışmalarından başarılı örneklere ulaşmak için arkadaşımızın sayfasına ait bu llinkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

9. TKG programına Almanya'dan kataılan EFENDİ AYGÜN'ün  (solda) yazmış olduğu bir şiir  Halk Müziği sanatçıısı GÜLER DUMAN (sağda) tarafından bestelendi ve albüm yapıldı.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya  temsilcisi olarak katılan EFENDİ AYGÜN ithalat, ihracat uluslararası pazarlama konusunda çalışan şirket sahibidir. Ayrıca emeklilik işlemleri, emlak ve finans sektöründe  danışmanlık ve kredilendirme işleri yapmaktadır. TDIHK ve BTEU Üyesidir.

alt

9. TKG programına Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  (soldan 2.)  3 Temmuz 20177  Pazartesi gecesi Asatana Opera binasında düzenlenen '"ürk  Halkları  Müzik Festivali'ne destek oldu. 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 10. Uluslararası Astana Arkau Türk Dünyası Geleneksel Müzik Festivali'nde Türk dünyasından ülkeleri temsilen sahne alan sanatçılar milli çalgılarıyla geleneksel müziklerini ve şarkılarını seslendirdi.

Astana Opera ve Bale binasında gerçekleşen  festivale Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan'ın yanı sıra ilk kez Avşar ve Salar Türklerinden sanatçılar da katıldı.

Anadolu Ajansı'nın  interneet sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

 alt

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.