alt

2. TKG programına Romanya'dan katılan MELEK AMET (soldan 4.) Gümülcine'den gelen Batı Trakya Türk Kadın Platformu tarafından 30 Haziran - 2 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen "Romanya - Tuna Kültür Gezisi" ne katılan Gümülcineli kadınları  Köstence'de öğle yemeğinde konuk etti.

Batı Trakya Kadın Platformu çatısı altında yer alan kadın dernekleri ve kadın kolları temsilcilerinden oluşan 30 kişilik heyet 3 gün boyunca Romanya’nın Köstence, Galati, Tulçe, İshakça ve İbrail bölgelerindejki Türk  şehir ve aksabalaruını ziyaret ederek, Osmanlı döneminde yapılmış olan cami vb eserleri gezdi. 

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu
tarafından desteklenen bu geziye Başkonsolos'un eşi Hülya Akıncı'da katıldı. 

alt

2. TKG programı katıılımcısı  ve Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı MELEK AMET (sağda)  PERVİN HAYRULLAH (solda) Batıı Trakya kadın Platformu üyelerinin Romanya ziyaretinin gerçekleşmesi için birlikte çalıştılar.  

PERVİN HAYRULLAH ODTÜ mezunudur. 1. TKG programı heyet başkanı GALİP GALİP'in yönetim kurulu başkanı olduğu BAKEŞ Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi  Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Batı Trakya'daki azınlık toplumunun haklarını AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı)  nezdinde  izlemekte ve savunmaktadır.  

alt

2. TKG programıkataılımcıs MELLEK AMET (ön sırada, sağ balta) konukların çevre gezisine eşlik ederek, Romanya'daki Türk eserlerini tanıttı.  

Gündem Gazetesi'nin footğraflı haberine ulaşmak için bu linkllin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

Konuk heyetin Babadağ gezisine eşlik eden 2. TKG programı üyesi MELEK AMET (önde sağda)  kadim dostu PERVİN HAYRULLAH (önde, solda) ile yeniden birllkte olmaktan çok memnun oldu.  

Gümülcine'den helen konuklar 1 Temmuz 2017  Cumartesi günü Köstece'den Babadağ'a hareket etti. Burada Sarı Saltuk Baba Türbesi ziyaret edildi. Ardından Gazi Ali Paşa Camii ve Türbesi ziyaret edilerek tarihçeleri hakkında bilgi edinildi.

Daha sonra, Tulçe yolu üzerindeki Yenisala Kalesi gezildi. Tulçe’den başlayarak Tuna Nehri deltasında gerçekleştirilen tekne turunun ardından İshakça’ya geçildi. İshakça’da Mahmut Yazıcı Camii ile İshak Baba Türbesi ziyaret edildi. Dobruca’dan Tuna Nehri üzerinden Galati’ye (eski adıyla Kalas’a) geçildi. 

Batı Trakya Kadın Platformu üyelerinin Romanya geziisine ait farklı fotoğraflara PERVİN HAYRULLAH'ın facebook sayfasına ait bu  linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

2. TKG üyesi MELEK AMET (sol başta ) Tuna Nehri üzerinde yapılan tekne yolculuğunda konuklara eşlik etti. 

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. TKG programına katılan MELEK AMET   porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.