alt

19. TKG programına Kazakistan'dan katılan MARAT SHYRYMBAYEV (solda) 20 Haziran 2017 Salı günü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan Yardımcısı SAYİT YUSUF (sağda)  ile görüştü ve  kendisine Kazakistan milli kıyafetleri olan  kaftan ve kalpak giydirdi.

Kazakistan pazarı için taze meyve ve sebze bağlantıları yapmak üzere 17-21 Haziran 2017 tarihkleri  arasında Türkiye'ye gelen iş ortakları ile birlikte Antalya, Adana ve Mersin kentlerinde üretiicilerle bir dizi görüşmeler yapan MARAT SHYRYMBAYEV  başkent Ankara'yı da ziyaret etti.

25 Mart 2017 Cumartesi günü Almaty'de düzenlenen "Türkiye Mezunları Buluşması" etkinliği sırasında tanışmış olduğu SAYİT YUSUF'u Ankara'da bulunduğu sırada makamında ziyaret eden MARAT  SHYRYMBAYEV  yabancı öğrenciler konusunda yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle özel olarak teşekkür etti. 

TKG web sayfasında yayınlanmakta olan "Türkiye Mezunları Almaty buluşmasına ait habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

TOBB tarafından dzüenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan MARAT  SHYRYMBAYEV (sağda) Almaty şehrinde yaşamaktadır ve toplu konut yarımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir.