alt

10. TKG programına Kırgızistan temsilcisi olarak katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (solda) eşi ve oğlu ile birlkte 2017 Temmuz ayında Avrupa turu yaptığı sırada İsviçre'nin Cenevre şehrini de ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun Cenevre gezisi izlenimlerine arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan Almaty'den katılan DARKHAN BİTİMSHİNOV  2017 Haziran ayının son haftasında İsviçre'nin tarihi şehirlerini ziyaret etti.

DARKHAN BİİTMSHİNOV'un İsviçre gezisine ait farklı fotoğraflara 17. TKG programı üyesi DARKHAN BİTİMSHİNOV Kazakistan'da elektrikli pano imalatı, standart olmayan metal ürünler imalatı yapan şirketin  ortağı ve üst düzey yöneticisidr. KATİAD –Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği üyesidir. Türkiye’den büyük ölçekli malzeme satın almaktadır.