alt

4. TKG programında heyet başkanlığını üstlenen ŞARIK CİBO (sağda) eşi ile birlikte 30 Nisan-3 Mayıs 2017 tarihleri arasında Arnavutluk'u ziyaret ederek tarihi ve turistik bölgelerini gezdi.

Arnavutluk'un Saranda, Ksamil  ve  Avlonya plajı gibi dinlenme mekanlarında güzel vakit geçiren CİBO ailesinin Arnavutluk gezisine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova bayisi olarak çalışmaktadır.  

alt

4. TKG programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ  (sağda) arkadaşları ile birlikte Viyana Maratonuna katılmak üzere karayolu ile Avrupa ülkeleri arasında yolculuk yaparken, İtalya'nın kuzeyindeki Trieste kentinin tarihi meydanında mola verdi. 

ESFER ALİ ve yol arkadaşları 20 Nisan 2017 Perşembe günü  Macaristan'ın başkenti Budapeşte ve Slovakya'nın başkenti Bratislava'nın tarihi bölgelerini ziyaret ederek 21 Nisan 2017  Cuma  günü Viyana'ya ulaştı.  

Viyana koşusunun ardından 23 Nisan 2017 Pazar günü başlayan  dönüş yolculuğunda,  İtalya'nın kuzeyindeki Trieste şehrini ve Slovenya'nınbaşkenti Ljubljana'yı ziyaret eden arkadaşımızın Avrupa yolculuğuna ait farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tklanması yeterli olacaktır. 

TOBB tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da  düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ,  programdan sonra yahoo mail grubu kurarak, katılımcıların arasında bugüne kadar etkin bir şekilde kullanılmakta olan önemli bir iletişim köprüsü gerçekleştirmiştir.  

Üniversite öğrenimini Ankara'da yapan ESFER ALİ, halen Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır.