alt

"ESNAF" İşadamları ve Esnaflar Derneği tarafından yerli ürünlerle gerçekleştirilen iftar yemeğine 500'ün üzerinde üye ve misafirin yanısıra Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı HASHİM THAQI  (soldan 6.) de katıldı. Sadece yerli ürünlerin ikram edildiği  iftar davetinin düzenlenmesinde TKG üyeleri katkıda bulundu. 


2. TKG programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ (sağdan 4.) Prizren Esnaf Derneği Başkanı olarak  Dernek Yömetim Kurulu Üyeleri ile birlikte iftar davetini onurlandıran Kosova Cumhurbaşkanı'nı karşıladı.  9. TKG programı katılımcıları İRFAN FUSHA (sağdan  2.) ve 19. TKG yesi FURKAN ERGÜLER (arkada sağda) ve önceki dönem başkanı EDİZ CABRATİ (sol başta) karşılamada hazır bulundu.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-1 Ekim  2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri   illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan DAVER KAZAZ  (soldan 4.) mobilya sektöründe üretici olarak faaliyet göstermektedir. Son yıllarda İsviçre pazarına siparişe dayalı mutfak ve ev mobilyaları  üretimi yapmaktadır. Prizren şehrinde  mobilya üretim tesisi ve satış mağazası bulunmaktadır. ESNAF Prizren İşadamları ve Esnafları Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Bursa ve İstanbul illerinde düzenlenen 1. TKG programına Kosova temsilcisi olarak katılan ÖMER MACUN (önde, ortada) Prizren Esnaf İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Gıda ve temizlik ürünleri üretimi ve ticareti yapan  şirket sahibidir. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara, Beypzarı  ve İstanbul'da düzenlenen 10.Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova temsilcisi olarak katılan ENİS CABRATİ (soldan 2.) Prizren şehrinde otomotiv yedek parça toptan ve perakende ticareti yapan, servis istasyonu işleten  aile şirketi  Burak Otomotiv'de yönetici olarak görev yapmaktadır.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan  katılan NADİR SHANTİRİ (arkada, sağ başta), gıda sektöründe faaliyet gösteren kırmız et ve kuru et üretimi yapan şirket sahibidir. Prizren İşadamları ve Esnafları Derneği üyesidir.

alt

Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı İRFAN FUSHA (sağ başta) Kosova'nın Türk şehir Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu, reçel, temzlik malzemleri, şampuna vb. kalemlerin üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu iki farklı alışveriş merkezinde inde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır. Planlarını hazırlattığı outletin inşaatına yakında başlamayı planlamaktadır.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programına katılan FURKAN ERGÜLER  (soldan 2.)  A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Ofis mobilyası ve okul mobilyası ticareti yapan şirket sahibidir. 18 Ocak 2017 Çarşamba günü Prizren şehrinde KAISI Food & Drink adlı bir kafe restoran açarak, gıda sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Prizren Esnaf  İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 

Esnaf Derneği'nin "yerli ürünlerle iftar" davetine ait farlılı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.