alt

13. TKG programına Makedonya'dan  katılan ADEM YAKUP (solda)  Namık Efendi Kültür Derneği'nin  faliyetlerine katılmakta ve destek vermektedir.

Yukarı Banisa Namik Efendi Derneği 3. Geleneksel  Abdülselam Ali Şiir Yarışması Ödül Töreni, Kitap Tanıtımı ve Nusret Dişo Ülkü’ye saygı  akşamını Gostivar’daki Mustafa Kemal Atatürk ilkokulunda düzenledi.

Programa Balkanların Türkçe eğitim veren tek özel üniversitesi olan Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mensur Nureddin, MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin,  Cevahir Holding Temsilcileri, Balkan FM Radyosu Genel Yayın Yönetmeni, Yunus Emre Türkoloji Projesi kapsamında Makedonya’da görevli bulunan akademisyenler, okul müdürleri ve öğretmenleri, dernek başkanları, Nusret Dişo Ülkü’nün aile fertlere, veliler ve çok sayıda Gostivarlı katıldı. 

alt

Makedonya çapında düzenlenen şiir yarışmasında ilköğretim ve lise öğrencilerinden dereceye girenler sahneye çağırıldılar ve kendilerine ödülleri takdim edildi.  İlk üçe girenler ise şiirlerini okudular.

Yeni Balkan Gazetesinde yayınlaanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Öğrenciler arasında düzenlenen Şiir Yarışması'nın  ödül törenine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için Derneğin facebook sayfasına ait olan bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

13. TKG üyesi ADEM YAKUP (sağda) Namık Efendi Derneği'nin 15. kuruluş yıldönümü etkinliğine oğlu ile birlikte katıldı.   

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın Gostivar kentinden katılan ADEM YAKUP, elektrik tesisatı, güvenlik sistemleri ve yangın ihbar sitemleri için projelendirme proje yönetimi  ve uygulama hizmetleri veren şirkette  üst düzey yöneticidir.  Mühendisler Odası üyesidir.

alt

Balkanlarda Türkçe dillinin ve Türk kültürünün  yaşatılması çalışmalarına destek veren 13. TKG üyesi ADEM YAKUP arkadaşımızı kutluyor ve teşekkür ediyoruz.