alt

18. TKG programı SALİH TAŞDİREK (soldan 2.) T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. 

Frankfurt Başkonsolosu BURAK KARARTI'nın ev sahipliğinde 26 Haziran  2017 Pazartesi, Şükür Bayramı'nın 2. günü düzenlenen bayramlaşma törenine  Frankfurt ve ççevresinde yaşayan Türk sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, siyasetçiler ve işadamlaraı katıldı. 

alt

17. TKG programı hayet başkanı RECEP YILDIZ (ikinci sırada, soldan 4.) T.C. Frankfurt Başkonsolsu'nun resmi konutunun bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.  

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programında  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ Almanya'daki fabrikasında  katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmektedir. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz,  MR Cihazı,  Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçaları  talaşlı imalat ile üretilmektedir.

alt

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (soldan 6.) Almanya'da, akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir. 

alt

14. TKG programına Almanya'dan katılan YÜKSEL SARAR ( ayakta, ilk sırada, soldan 4.) Rhineland-Palatinate eyaletinin Manz şehrinde bulunan  Mevlana Camii'nin avlusunda  bayramlaşmaya gelen Türk vatandaşlar için ikram olarak sabah çorbası hazırlattı..

25.06.2017 Pazar günü gerçekleşen bayramlaşma törenine ait farklı footğraflara arkadaşımızın faacebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen 14. TKG programı katılımcısı YÜKSEL SARAR  TDU Türk-Alman İşverenler Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Rhein /IHK) Sanayi Odası ve Rhein (HWK) Ticaret Odası üyesidir. MÜSİAD Rhein Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Türk Alman Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Mevlana Camii  Derneği 2. Başkanıdır.

alt

14. TKG programına Almanya'dan katılan HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK (soldan 3.) 25 Haziran 2017 Pazar günü Esslingen camisinde bayram namazına ve bayramlaşma törreninde dostları ile buluştu.

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı HASAN HÜSEYİN IŞKIRIK, Almanya'nın Stuttgart  kentinde bulunan fabrikasında kalıp üretimi, plastik enjeksiyon, beyaz eşya, elektronik araba parçası ve makine parçaları üretimi ve montajı yapmaktadır. Stuttgart (IHK) Sanayi Odası üyesidir.