18. TKG programına Kırguızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE  başkent Bişkek'te  14 Mayıs 2017 Pazar günü düzenlenen Ahıska Türkleri Derneği'nin  7. Olağan Kongresinde söz alarak, görüş ve önerilerini  açıkladı.

Kırgızistan'da Ahıska Türkleri Derneği 7. Olağan Kongresi'nde halen görevdeki Raşad Şamilov, dört yıllığına yeniden başkanlığa getirildi. Bişkek'deki Cannat Oteli'nin Konferans Salonu'nda, 273 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, üç adayın yarıştığı seçimi 116 oyla Şamilov kazandı.

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE (sol başta) Ahıska Türkleri'nin  zorunlu göç nedeniyle karşılaştıklları zorluklaraın giderilmesi ve AHISKA toplumun güçlendirilmesi projelerine gönüllü  olarak destek vermektedir.

Gürcistan'ın güneyinde Türkiye sınırına yakın Ahıska şehrinde yaşayan 86 bin Müslüman ve Türk kökenli Sovyetler Birliği vatandaşı, İkinci Dünya Savaşı sırasında dönemin Sovyet hükümeti tarafından 14 Kasım 1944'te Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan'a sürgün edilmişti. Günümüzde Kırgızistan'ın dört bölgesinde yerleşik Ahıskalılara sivil toplum örgütü kurmaları için 1989'da izin verilmişti.

Haberler Com sitesinde yayınlanan fotoğraflı genel kurul haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Ahıska Ajans web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da dzüenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı ZAVURBEK TURMANİDZE (solda, ayakta) inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir.