alt

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağdan 4.) T.C. Ekonomi Bakanı NİHAT ZEYBEKÇİ'nin (soldan 8.)  Almanya  ziyareti sıraasında gerçekleşen ve DEİK ( Dış Ekonomikİlişkiler  Kurulu)  ile Alman Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki  işbirliğini düzenleyen Anlaşma metninin  imza törenine katıldı. 

Almanya-Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı ve DEİK-Almanya Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) İşbirliği Anlaşması İmza Töreni, T.C. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young ve DIHK CEO'su Martin Wansleben'ın katılımları ile 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşti.

Toplantı kapsamında DEİK ile DIHK arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşmayla DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi'nin karşı kanat yapılanmasını tamamlanarak iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik önemli bir platform oluşturuldu. Almanya iş dünyasının en kapsayıcı ve güçlü kurumu olan DIHK ile DEİK arasında ilk defa oluşturulan işbirliğinin Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri de olumlu yönde etkilemesi ve her iki ülke iş dünyasına yeni bir yol açması hedefleniyor.

DEİK ve Almanya Tiicaret ve Sanayi Odası arasındi mzalanan tarihi anlaşmaile  ilgili ayrıntılı billgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

18. TKG programı heyet başkanı  SALİH TAŞDİREK  (soldan 3.) Almanya'da, akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir. 

alt

18. TKG programına Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE (sol başta) 20 Haziran 2017  Salı  akşamı  Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center  salonlarında T.C.  Ekonomi Bakanı NİHAT ZEYBEKÇİ ile işadamlarını, DEİK ve DTİK üyelerini  buluşturan  iftar davetine BULTİŞAD (Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) yöneticileri ile birlikte katıldı.

Yabancı ülke diplomatik misyon temsilcileri, yabancı ülke ticaret müşavirleri, DEİK Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, DEİK Kurucu Kurum Başkanları, İş Konsey Başkanları ile  DEİK/DTİK Bölge Komite Başkanları ve DEİK üye firmalarının temsilcileri ‘Paylaşmak Önemsemektir' teması ile gerçekleştirilen DEİK'in iftar yemeğinde bir araya geldi.

DEİK  tarafından düzenlenen iftar daveti ile ilgilli ayrıntılara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterlli olacaktır. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen geleneksel iftar davetine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'dan katılan EDİS EMRE ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir.

18. TKG üyesi EDİS EMRE ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD ( Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Vekili  ve DTİK Balkanlar Komitesi  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.