alt

15. TKG programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN  SYRGABAYEVA (sağ başta)  başkent Astana'da düzenlenen Expo 2017 Uluslararası Enerji Fuarı kapsamında kurulan Türkiye Pavyonu'nun açılış töreninde sunuculuğu üstlendi ve programın düzenli akışını sağladı.

Kazakistan’ın başkenti Astana'da 9 Haziran 2017 Cuma günü resmi töreni gerçekleştirilen Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarının ilk gününde Türkiye pavyonunun açılış töreni yapıldı. Pavyonun açılış törenine Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, aynı zamanda Astana EXPO Türkiye Komiseri Tarık Sönmez, Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

alt

Hem çocuklar hem yetişkinler, bir duvar büyüklüğünde rüzgar türbinlerinin fotoğraflarını, yer küresi modellerini, dönen türbinleri, enerjinin nasıl oluştuğu ve hareket ettiğinin gözlemlenmesini sağlayan şeffaf cam zemini, hidroelektrik santralleri, yer altı kaynaklarının enerjisini ve yeşil enerji tesislerini büyük ilgi ile seyretti.

 Expo 2017 Uluslararası Enerji Fuarı kapsamında kurulan Türkiye pavyonunun açılış törenine ait video görüntülerine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

TRT Haber internet sitesinde yayınlanan açılış haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

OHA Kırım Haber Ajansı'nın internet sitesinde yayınlanan fotoğraflı açılış haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan SHOLPAN SYRGABAYEVA (soldan 3.) T.C. Astana Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak çalışmaktadır. 

alt

9. TKG programına Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  EXPO 2017 Astana'nın hahzırlık çalışmaları ile yakından lgilendi. 

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.

alt

EXPO-2017 Astana  9 Haziran 2017 Cuma günü muhteşem bir törenle açıldı. Orta Asya ve Doğu Avrupa'nın en büyük organizasyonunda Türkiye Almanya ve Çin'den sonra en büyük pavyonun sahibi olarakyer aldı. 

Açılış töreninin video görüntüsüne bu linkten ulaşılmaktadır.