alt

11. TKG programına Rusya Federasyonu temsilcisi olarak katılan ALİSA BUROVA  NAZIM HİKMET'in ölümsüzlüğe uğurlanışının 54. yılı nedeniyle 3 Haziran 2017 Cumartesi günü Moskova'da düzenlenen Nazım Hikmet'i Anma Etkinliklerinde sunuculuk görevini üstlendi.

Nâzım Hikmet Ran, ölümünün 54’üncü yıl dönümünde Rusya Federasyonu'nun başkenti  Moskova’daki mezarı başında anıldı.

Rus Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) ve Nâzım Hikmet Kültür Vakfının katkıları ile Moskova’daki Ünlüler Mezarlığı olarak bilinen Novodeviçi Mezarlığında düzenlenen anma etkinliğinde, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve eşinin yanı sıra Türkiye’den gelen sanatçı Zülfü Livaneli, Belgeselci Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Oyuncu A.Mümtaz Taylan ve Nâzım'ın çok sayıda seveni yer aldı.

Törende ayrıca katılımcılar, ünlü şairin bestelenen şiiri "Karlı kayın ormanı"nı hep birlikte seslendirdiler. Bir ritüel haline gelen tören sonrası gelen davetlilerin beyaz güvercin uçurmasından sonra davetliler, akşam yine şairin anısına düzenlenecek olan anma gecesinde buluşmak için dağıldılar. 

Evrensel  haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

 alt

3 Haziran 2017 Cumartesi gecesi düzenlenen Nazım Hikmet'i anma programında sunuculuğu 18. TKG programı katılımcısı ALİSA  BUROVA üstlendi.

Nazım Hikmet'i anma gecsesi programında Nebil Özgentürk’ün Nâzım Hikmet belgeseli gösterildi.  Ahmet Mümtaz Taylan Nâzım Hiklmet'in şiirlerini seslendirdi  Sunay Akın  ise Nazım ile ilgili anektodlarıile büyük Şairi andı. Ferhat Livaneli orkestrası eşliğinde Burcu Sinem Ünsal, Aytekin Kaya, Sergey Kutanin - Olga Stoykova konseri gerçekleşti.

alt

Nazım Hikmet'i Anma töreninde  Türk-Rus dostluğunun son yıllardaki mimarlarından merhum Büyükelçi Andrey Karlov adına eşi Marina Karlova’ya (ortada) "Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü" sunuldu.

TRT Haberde yayınlanan Nazım Hikmet'i anma etkinliği haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.   

 

alt

NAZIM HİKMET'in ölümsüzlüğe uğurlanışının 54. yılı nedeniyle  Moskova'daki mezarı başında düzenelenen anma törenine ve salonda düzenlenen gala programına ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

Nazım Hikmet'in mezarı başında düzenlenen anma törenini sunanan 11. TKG üyesi ALİSA BUROVA (sağda) bu etkinlikte görev üstlenmekten onur duyduğunu belirtti.

Nazım Hikmet'in sonsuzluğa uğurlanışının 54. yılı nedeniyle Moskova'daki mezarı başında düzenlenen  anma törenine ait video görüntüsüne  ulaşmak için bu linki tıklaamak yeterli olacaktır.  

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe  Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'nu temsilen katılan ALİSA BUROVA yarı zamanlı olarak  Türkiye'de İstanbul ve Antalya'da yaşamakta, organizasyon ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.   

11. TKG programı katılımcısı ALİSA BUROVA'nın sahip olduğu Turkish Club Event Group, çeşitli organizasyon hizmetlerini sunmaktadır.  Moskova ve Türkiye'de (Antalya, İstanbul) kurumsal gece, konser, mezuniyet balosu, doğum günü vb etkinlikler düzenlemekte, Rus-Türk ve Rus düğün organizasyonu, sunuculuk ve DJ hizmeti vermektedir.

ALİSA BUROVA'nın Alya Organizasyon ve Tanıtım adındaki  alt şirketi ise, Moskova'da resmi heyet ziyaret organizasyon hizmetleri (uçak biletleri, otel, lojistik yer hizmetleri, rehber, tercuman hizmetleri) sunmaktadır.