alt

1.TKG programına Makedonya'dan  katılan KEMAL NAZIM (solda), SUTEL TV Kanalı Genel Koordinatörü olarak İstanbul'da Rumeli TV ile İşbirliği Protokolü imzaladı.    

SUTEL TV kanalı  20 yıllık  Roman televizyonu olarak yayın yapmaktadır. Makedonya'da iki dönem milletvekili ve iki  dönem Devlet Bakanı görevlerinde bulunmuş olan NECDET MUSTAFA'nın "Sutel TV kanalına destek verilmesi" talebi değerlendirilerek, yeni bir işbirliği süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda Sutel TV yayınlarında Türkçe programlara ağırlık verilmeye başlanmıştır. Türklerle ilgili haberler  öncelikle yayınlanmaktadır.  Aynı zamanda multietnik tv yayınları da başlamıştır. 

2002 yılı M.C sayımlarına göre Romanlar Makedonya genelinde % 2.8  nüfusa sahiptir. Ayrıca başkent Üsküp'te 45 bin Roman  televizyon kanalına adını veren semtte bir arada  yaşamaktadır. Romanların tamamı Osmanlı döneminde İslamiyeti kabul etmişken, bugün gelinen aşamada Roman halkının % 90'ı İslam dini mensubudur.

Sutel TV kanalına TİKA tarafından önceki dönemde bazı teknik destek sağlanmıştı. Bu kez T.C. Ticaret Başmüşavirliği'nin öncülüğünde Makedonya'da iş yapan Türk şirketlerinin desteğiyle Sutel TV kanalı için yeniden yapılanma  programı başlatılmış ve bu kapsamda 1.TKG üyesi KEMAL NAZIM da gönüllü olarak Genel Koordinatör görevini üstlenmiştir.  

Makedonya'da Türkçe dilinin korunması ve geliştirilmesi konusundaki etkin çabaları nedeniyle 1. TKG üyesi KEMAL NAZIM arkadaşımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul'da  düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan  KEMAL NAZIM,  Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.