alt

11. TKG üyesi ve OZA Kahve markasının yöneticisi  AKAN OZA (sağda) ve Aytac Foods Yönetim Kurulu Başkanı RECEP ERCAN (solda)  Londra'da Chingford Rugby Club alanında 27 Haziran 2017 Pazar günü düzenlenen  1. Kıbrıs Türk kültürü Festivaline katılan ziyaretçileri bilgilendirdi.

Kuruluşu 1984 yılına uzanan ve Ergün Oza tarafından kurulan Oza Kahve, bir kaç ay önce Kıbrıs’ın yanısıra, Türkiye ve Lübnan’dan sonra İngiltere’de market raflarına ulaşmayı başarmıştı. İngiltere'deki  etnik pazarın en önemli kuruluşlarından biri olan Aytac Foods,  bir süredir  Londra merkezde ve Manchester'dda bulunan depoları ile, diğer ürünlerle birlikte Oza Kahve’nin tüm çeşitlerini, İngiltere, İrlanda, İskoçya ve Galler’e ulaştırmaya başlamıştı.

11. TKG üyesi AKAN OZA'nın 1. Kıbrıs Türk Kültürü Festivali izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook  sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kıbrıs Türklerinin İngiltere’ye 100 yıl önce başlayan göçü anısına düzenlenen festivale ilgi yoğun oldu. İngiltere 5 Kasım 1914de Kıbrısı tek taraflı olarak ilhak ettiğini ilan etmiştir. 27 Kasım 1917'de Britanya Krallık Emri ile de Kıbrıslı Türklerin göçleri kitlesel göç hareketlerine dönüşmüştür. 

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (Council of Turkish Cypriot Associations UK -CTCA) tarafından göçün yüzüncü yılı anısına bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ne katılım beklenilenin çok üzerinde gerçekleşti. Festival alanı, İngiltere’nin her yerinden katılan yaklaşık 20 bin ziyaretçiyle dolup taştı. Londra’da bulunan Kıbrıs firmalarının  yanı sıra,  Kıbrıs markaları da stant kurarak, festivalde yer aldılar.  Turizmden inşaata, gıdadan eğitime kadar birçok firma stantlarında festivale gelen konukları en iyi şekilde ağırladı.

Londra Gazete'de yayınlanan fotoğraflı festival haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Avrupa Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

11. TKG programına KKTC'den  katılan AKAN OZA  (solda) ve ağabeyi UMUT OZA (sağda) 19-22 Mart 2017 tarihlerinde  ExCel London'da düzenlenen "IFE 2017   Uluslararası Yiyecek ve İçecek Sergisi"ne  katılarak, marka tanıtımı yaptılar.

11. TKG üyesi AKAN OZA   ExCel London'da Hall 5, no: S 2870 adresinde kurdukları standa Londralılara Oza kahve ikram etti.

IFE Londra 2017 etkinliğine ait farkluı fotoğraflara AKAN Oza'nın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır. 

IFE (The International Food & Drink Event) her iki yılda bir düzenlenmektedir. İngiltere'nin enn önemli uluslararası yiyecek ve içecek sergi organizasyonu olma özelliğine sahiptir.

Bu yıl IFE'ye elliyedi ülkeden 1350 yiyecek &içecek firması katılmış ve yaklaşık yirmidokuz bin ziyaretçiye markalarını tanıtırken özel lezzetlerinden ikram etti.. 

IFE 2017 hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

11. TKG üyesi AKAN OZA (solda) ve ağabeyi UMUT OZA (sağda) IFE Londra 2017 etkinliğinde Oza kahve'nin Londra ve İngiltere gıda  pazarına girmesi için yeni bağlantılar kurdu.

alt

11. TKG üyesi AKAN OZA (solda) ağabeyi UMUT OZA (sağda)  5-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Londra'da Business Design Centre  salonlarında düzenlenen Kuzey Kıbrıs Festivali'nin açılışına katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı SUNAT ALTUN'u (ortada) Oza Kahve standında konuk etmekten mutluluk duydular. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan AKAN OZA (sağda) Kuzey Kıbnrıs Londa Festval konusunda ATV Haber'in sorularını yanıtladı. 

alt

AKAN OZA (solda) İngiltere'de yayın yapan Televisa Kanalı ile yaptığı söyleşide Londra Fuarı hakkındaki görüşlerini ve değerlendirmlerini  paylaşarak, Londralılara Oza Kahve'nin  farklı aromasını tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

alt

Aile şirketi Oza Kahve'nin ortağı ve üst düzey yöneticileri olan AKAN OZA ve  UMUT OZA yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak, yeni bağlantılar kurmakta ve bir süre önce KKTC'de ve Ankara'da açmış oldukları Oza Coffe Hosue'un bir zincir haline gelmesi için tanıtım fırsatlarını değerlendirmektedirler.