alt

19. TKG programına Bosna Hersek'ten katılan EDIN BJELOPOLJAK (solda)  18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşen  13. Tesanj Ticaret  Fuarı'nın açıılış törenine katılarak destek verdi.

Tesanj Ticaret Furaına bu yıl yüzden fazla firma katılarak  ürünleerini sergilemiştir. Fuara Bosna hersek  şirketlerinin yanı sıra Almanya, Sırbistan ve  Hırvatistan'dan da şirketler iştirak etmiştir.

13. Tesanj Business Fair hakkında yrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır.  

Tešanj, Bosna-Hersek'in kuzey bölümünde bir kasaba ve ilçedir. Teslić, Doboj ve Zavidovići yakınlarında bulunur. Bosna Hersek Federasyonu'nun Zenica-Doboj Kantonu'ndadır.

TOBB tarafından düznelenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bosna Hersek'ten katılan EDIN BJELOPOLJAK  Kakanj İşadamları Derneği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

alt

15. TKG programına Özbekistan'dan katılan  MARUF KURNANOV (solda) 29 Nisan 2017  Cumartesi günü başkent Taşkent'te  Expo City'de düzenlenen Sıhhi Tesisat Malzemeleri  fuarında Marmara Metal'in standını ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Eylül 2012'de Ankara, İstanbul, Malatya ve Gaziantep illerinde düzenlenen 15. TKG programına Özbekistan temsilcisi olarak katılan MARUFJON KURBONOV PVC, plastik boru ve fiting sektöründe Özbekistan genelinde toptan ticaret yapan, bayilerine   ürün dağıtımı yapan şirketin sahibidir. Kısa süre önce üretime de başlamıştır.

alt

6. TKG programı heyet başkanı Dr. ELSHEN EBULHESENLİ (solda)  31 Mayıs 2017 Çarşamba günü Bakü Expo Center'da düzenlenen  Enerji Fuarı'nın açılış törenine  katılan Devlet balşkanı İLHAN ALİYEV'i karşıladı. 

Hazar bölgesindeki en büyük enerji sektörü etkinliği olan 24. Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz sergisi, 31 Mayıs - 3 Haziran 2017 tarihleri arasında Bakü Expo Center'da gerçekleşti. 30 ülkeden yaklaşık üçyüz enerji firması fuara katılarak şirketlerinin ve teknolojilerinin tanıtımını yaptı.

Uluslararası platform olarak tanınan ve bölgenin petrol ve gaz endüstrisinde önemli bir etkinlik olan bu  fuar, Hazar bölgesinde petrol ve doğalgaz projelerini tartışmak ve enerji güvenliğini sağlamak için her yıl üst düzey yönetmenleri bir araya getirmektedir.

Çin, Gürcistan, Almanya, İran, Rusya, Hollanda, Türkiye, Özbekistan vb. Firmalar bu yılki sergiye katıldılar. Sergiye katılan şirketler petrol üretiminde ve enerji kaynaklarının taşınmasında, petrol ve gaz depolama sistemlerinin sağlanmasında, bölgedeki mevcut ve gelecekte petrol ve doğal gaz projelerinin yenilenmesinde yenilikçi teknolojileri sergilediler.

Enerji Haber sitesinde yayınllanan fuar haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Azerbaycan'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen  Dr. ELSHEN EBULHESENLİ ( T.C.Bakü Büyükelçiliğinde  Ticaret Müşavirliğinde Müşavir Yardımcısı olarak görev yapmakadır.