alt

9. TKG programına Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV (sağda)  sık sık radyo ve televizyon programlarına konuk olmakta, görüş ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Ahıska Türkü olan ASKER PRİYEV   Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yılı kutlamaları kapsamında  halklar arasındaki  uyumun gelişmesine yapmış olduğu katkılar nedeniyle 15 Aralık 2016 tarihinde madalya ile  onurlandırılmıştı.  

TOBB tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programıa Kazakistan'dan katılan ASKER PRİYEV  Ahıskalılar Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümekedir.

alt

10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda) başarılı iiş hayatının yanısıra Kırgız tarihi ve kültürünün tanıtılması  konusunndaki çalışmaları nedeniyle sık sık radyo ve televizyon programlaraına konuk olmaktadır.  

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SA5RLYBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

 TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

alt

19. TKG programına Bosna Hersek'in Kakanj şehrinden katılan EDIN BJELOPOLJAK, İşadamları Derneği ve Ticaret Odası işbirliğinde başlatılan  "Kakanj'da Turizim Potansi,elini Geliştirme" projesi hakkında basının sorularını yanıtladı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düznelenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bosna Hersek'ten katılan EDIN BJELOPOLJAK  Kakanj İşadamları Derneği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.