alt

Afganistan'dan 5. TKG üyesi ZARİF RAHMETOĞLU başkent Taşkent'te 25 Mayıs 2017 Perşembe günü düzenlenen Özbekistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı. 

DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ev sahipliğinde düzenlenen DEİK/Türkiye-Özbekistan İş Forumu, T.C. Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rustam Azimov, T.C. Ekonomi  Bakanı Nihat Zeybekci, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Özbekistan Cumhuriyeti Dış Ticaret Bakanı Elyor Ganiyevve  ve DEİK/Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Hayri Kartopu'nun  katılımları ile 25 Mayıs 2017 tarihinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirildi.

İş Forumuna 500'ün üzerinde Türk ve Özbek iş dünyası temsilcisi katıldı. 

İki ülke Başbakan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleşen iş forumunda ticaret hacmimizi geliştirme kararı vurgulandı. Tercihli ticaret anlaşmasının ilk adımını atıldı. İki ülke Eximbank'ının yakın işbirliğine girmesi planlandı.

ÖzbekistanTürkiye İş Forumu'na ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

DEİK'in web sayfasında yayınlanan İş Forumu haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler com sitesinde yayınlanan  İş Forumu haberine ulaşmak için bulinki tıklamak yeterli olacaktır. 

alt

TOBB tarafından  düzenlenen 5. TKG programına Afganistan'dan katılan ZARİF RAHMETOĞLU (solda) İş Forumuna katılan Ekonomi Bakanı NİHAT ZEYBEKÇİ'nin  "Özbekistan İş Forumunakatılmasındna duyduğu memenuniyeti ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen  5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  ZARİF RAHMETOĞLU inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da anahtar teslimi hastane projeleri  gerçekleştiren HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır.  

alt

6. TKG programına Özbekistan'dan katılan OYBEK KURBANOV (sağdan 2.) İş Forumuna Türkiye'den katılan girşimcileri  konuk etti.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ten katılan  OYBEK KURBANOV  inşaat malzemesi, kuruyemiş, deri ve hediyelik eşya dış ticareti ve turizm sektöründe faaliyet gösteriyor. Ayrıca inşaat ve taahhüt işleri üstlenmektedir. Şirketi   Devlet tarafından ihale edilen başkent Taşkent ve diğer şehirlerde şehir içi aydınlatma projeleri ve yapımını üstlenmiş bulunmaktadır. 

alt

13. TKG üyesi GALİP ÖZGÜRER, Özbekistan- Türkiye iş Forumu'na katılan Türk şirketlerinin yetkilileri ile tanışmaktan ve iş görüşmesi yapmaktan memnun oldu. 

TOBB tarafından Ankara, Kayseri, Nevşehir ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Özbekistan'dan katılan GALİP ÖZGÜRER çatı sistemleri, dekoratif yapı sistemleri ve süt ürünleri üretimi alanlarında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yöneticidir.

alt

Toplantının ardından, Türkeş ve Azimov, Karma Ekonomik Komisyonu 4. Toplantısı Protokolü'nü imzaladı.
Toplantı kapsamında Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Anvar Şarapov ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da yaptıkları görüşmelere ilişkin bir protokol imzaladı.

Türkiye-Özbekistan 4. Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısında  "Yatırımların Karşılıklı Korunması ve Teşviki" ile "Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi" anlaşmaları iki ülkeninekonomi bkanları tarafından parafe edildi. 

TRT Haber sitesinde yayınlanan KEK Topplantısı haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Taşkent'te gerçekleştirildi.

10 yıllık bir aradan sonra ilk kez gerçekleştirilen KEK Toplantısına Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş (solda) ,  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci (sağda) , Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı (ortada)  ile Özbekistan Başbakan Yardımcısı Rustam Azimov, Dış Ticaret Bakanı Elyar Ganiyev, Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Anvar Şarapov ile çok sayıda Türk ve Özbek yetkili katıldı.

Ekonomi Bakanlığı'nın  web sayfasınna yayınlanan 4. Özbekistan Türkiye  Karma Ekonomik  Komisyonu Toplantısı ve İş Forumu haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.