alt

19. TKG programına Arnavutuk'tan katılan ERİON CEREKJA (sağdan 2.)  İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu üyeleirnin ziyareti nedeniyle T.C. Tiran  Büyükelçiliği tarafından düzenlenen iş görüşmelerine katıldı.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen  19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan Dr. ERİON ÇERAKJA DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmakta ve  başkent Tiran'da yaşamaktadır.

Dental, medikal, kozmetik sektörlerinde ticaret yapan, ecza deposu olan ve sektörle ilgili kurs, konferans vb. eğitim programları düzenleyen şirket sahibi olan Dr. EİON CEREKJA  Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye temsilcisidir. SOS Çocuk Köyleri sivil toplum kuruluşunda  başkan yardımcılığı görevini gönüllü olarak yürütmektedir.

İstanbul Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ISIFED) üyesi bir grup işadamı 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü  Arnavutluk'un başkenti  Tiran'ı ziyaret etmiştir.

T.C. Tiran Büyükelçiiği tarafından Türk işadamları için Arnavutluk'taki iş olanakları hakkında bilgi verilmiş ve ikili iş görüşmeleri düzenlenmiştir.

alt

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BROMBAEVA girişimciliğin önemi ve girişimciliğin desteklenmesi konularındaki görüş ve önerilerini 26 Mayıs 2017 Perşembe günü  konuk olduğu radyo programında anlattı ve kamuoyuna bilgi verdi. 

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA  enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

alt

19. TKG üyesi NECDET ERGÜN  (sağda) KKTC'de yayın yapan Kanal T' televizyonunda 2 Mayıs 2017 Salı günü  başlayan  yeni programda ekonomi ve politika konularında gündemdeki gelişmeleri değerlendirerek, görüşlerini ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  düzenlenen 19. TKG programına KKTC'den  katılan NECDET ERGÜN, iş girişim ve yatırım ajansı sahibidir.  Ajans; Devlet birimlerine ve özel sektöre danışmanlık hizmeti sunmaktadır.  Kuzey Kıbrıs’taki iş, yatırım ve ticaret fırsatları konusunda danışmanlık yapmakta, global düzeyde çözüm ortakları ve güçlü networkleri ile Kıbrıs’ta ve yurt dışındaki projelerde yerli- yabancı ortaklık ve birleşmelerin sağlanması, yatırım danışmanlığı konularında hizmet sunmakta ve  uluslararası ticaret yapmaktadır. Ayrıca gayrimenkul sektöründe yap-kirala-işlet modelinde faaliyet gösteren şirket sahibidir.