alt

9. TKG üyesi NİYAL ÖZTÜRK  (önde) 21. Belapais Müzik Festivalinde  sahe alan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bölge Bandosu'nun  25-26 Mayıs 2017 tarihlerinde verdiği iki  konsere solist olarak katılarak, birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Kuzey Kıbrıs Müzik Vakfı organizasyonunda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın himayelerinde 21. düzenlenen Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali  onlarca yerli ve yabancı sanatçının ve orkestraların katılımı ile gerçekleşmektedir.

Kuzey Kıbrıs 21. Uluslararası Bellapais Müzik Festivali 17 Mayıs-15 Haziran 2017 tarihleri arasında Kıbrıs’ın cennet köşelerinden biri olan Beylerbeyi mevkiindeki tarihi Bellapais Manastırı’nda gerçekleşiyor.

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC'den katılan NİYAL ÖZTÜRK'ün solist olarak sahe aldığı konserin programına bu linkten ulaşılmaktadır.

Değerli arkadaşımız NİYAL ÖZTÜRK'ün muhteşem sesini dinlemek için bu videoyu izleminizi öneriyruz. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından19-29 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbulillerinde düzenlenen.  9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına KKTC'den katılan NİYAL ÖZTÜRK (soldan 4.), Avrupa Birliği kapsamında özel sektör geliştirme programında izleme ve değerlendirme ile iş geliştirme konularında danışmanlık hizmeti vermektedir.  

NİYALÖZTÜRK  müzik çalışmalarını profesyonel olarak sürdürmektedir.  Kendi adını taşıyan müzik grubu ile düzenli olarak sahneye çıkmakta, çeşitli festivallere katılmakta  ve etkinlikerde konserler vermektedir.

Bellapais Müzik Festivali'e ait farklı fotoğraflar için NİYAL ÖZTÜRK arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali her yıl Mayıs ve/veya Haziran aylarında yapılıyor. Müzik Vakfı organizasyonluğunda, Başbakanlık, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşların katkılarıyla düzenlenen Festival, gala konseriyle start alıyor. Her yıl yerli ve yabancı pek çok müzisyenin katıldığı festival oldukça renkli görüntülere sahne oluyor.  

Bellapais Müzik Festivali hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

9. TKG programına  Bulgaristan'dan katılan SABİHA MESTAN (soldan 3.) yöneticisi olduğu  Kadriye Latifova Tiyatro ekibi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından 20-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen "8. Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali"ne  katıldı.  

rcaali “Kadriye Latifova” Müzikal Tiyatrosu, festival kapsamında 26 Nisan 2017 Çarşamba akşamı ANNA PETROVA'nın  yazıp, yönettiği "Öpücük" adlı oyunu sergiledi.

Tiyato Dünyası internet sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır. 

Mlliyet Gazetesinde yayınlan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçeyi ilk resmi dil ilan eden ulusun temsilcisidir; yani Türk dilinin resmi dil olarak doğuşunun bu topraklardan olduğu kabul edilmektedir. “Bugünden geru divanda, dergâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil konuşulmayacaktır.” (13 Mayıs 1277) diyen Karamanoğlu Mehmet Bey, millet olarak birlikte yaşamanın ilk şartının dil birliği olduğunu vurgulamıştır.

Konya Devlet Tiyatrosu, gelişen ve değişen Konya ilinin kültürel anlamda da gelişmesine katkı sağlamak amacı ile Devlet Tiyatroları, “BİN NEFES BİR SES' Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'ni başlatarak, Konya ilinin bir marka şehir olma yolundaki çabasına büyük katkı sağlamıştır.

Festival kapsamında her yıl dünyanın dört bir yanına şöyle sesleniyoruz:- Ey Türkçe oynayan tiyatrolar! Hangi ülkede, nerede olursanız olun, 20 - 30 Nisan tarihleri arasında Konya'ya gelin. Gelin ki bu yıl da festivalimizin coşkusunu birlikte paylaşalım. Farklı dinler, kültürlerle yaşasak da, aynı dili farklı lehçe ve ağızlarla konuşsak da gelin… Dostça, kardeşçe, hoşgörü ve barış içinde bu açık hava müzesi görünümündeki kentte bizim de bir izimiz, sesimiz, nefesimiz olsun… “BİN farklı NEFESten tek BİR SES çıksın.”

alt

"Konya Bin Nefes  Bir ses Uluslrarsı Tiyatro Festivali" konusunda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü  web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara  bu linkten ulaşmak mümkündür.

Memleket Gazetesinde yayınlanan tiyatro festivali haberine ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

alt

TOBB  tarafından düzenlenen 9. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan SABİHA MESTAN (soldan 2.) Kırcaali Tiyatro ve Müzik Merkezi Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu'nun yöneticisi ve Kırcaali Buket Kadın Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır.

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN Bulgaristan'da yaşayan Türk toplumunun dilini ve kültürünü unutmaması, genç nesilin Türk kültürünü tanıması için  tiyatro ekibi ve Buket Derneği'nin Halk Müziği Korosu ile ile çok değerli çalışmalar yapmaktadır. 

Yaşadıkları toplumlarda sanat ve kültür alanında çalışmalar yapan, toplumun sanat köprüsü ile kaynaşması için çaba gösteren değerli arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.