alt

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE (sağda) T.C. Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ'a 11 Mayıs 2017 Perşembe akşamı "Kırgız Diplomasi Nişanı" verilmesi törenine katıldı.

Kırgızistan’ın halen görevde ve emekli diplomatlarının oluşturduğu Kırgızistan Diplomatlar Derneği, ünlü Kırgız diplomat Tilekmat Ake adına düzenlenen nişanları 11 Mayıs 2017 Perşembe akşamı Kırgız Milli Konservatuarında düzenlenen törenle sahiplerine takdim etti. Tilekmat Ake 1. Sınıf nişanı Kırgızistan’ın geçici Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve Vaşington Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Roza Otunbayeva’ya, 2. Sınıf nişan ise, görev süresince Kırgız-Türk ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı T.C. Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ’a takdim edildi.

alt

19. TKG üyesi ELVİRA  BOROMBAEVA (ortada) Kırgız Diploması Nişanı verilen T.C. Bişkek Büyükelisi METİN KILIÇ'ı sağda) eşini kutladı.

Tilekmat Ake nişanı geçmişte Kırgızistan’ın ünlü diplomat ve devlet adamlarına verilmekle birlikte yabancı bir diplomata ilk defa verildi.

Dernek Başkanı Erik Asanaliyev, törende yaptığı konuşmada bu yıl nişanı ilk defa bir yabancı diplomata vermeyi, bu kişinin de, görevi süresince Kırgızistan’ın kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğu Türkiye ile ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük emeği bulunan Büyükelçi Metin Kılıç olmasını kararlaştırdıklarını belirtti. 

Diploması Nişanı törenine ait farklı fotoğraflara Büyükelçiliğin facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (sağdan 3.enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

alt

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE (sağdan 2.) nişan sunulması töreninin sonunda T.C. Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ'ı ve eşini Kırgız Milli Konservatuarının kapısında uğurladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği JİA üyesidir.