alt

19. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BROMBAEVA (sağdan 3.) DEİK tarafından 9 Mayıs 2017 Salı günü  İstanbul'da düzenlenen "Kırgızistan'da HES Yatırım Fırsatları Semineri"ne katıldı. 

DEİK Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi ve Enerji İş Konseyi işbirliğinde 9 Mayıs Salı günü saat 09:30'da İstanbul River Plaza'da Kırgızistan Küçük Ölçekli HES Potansiyeli Yatırım Semineri düzenlendi.

Kırgızistan'ın Ekonomi Bakan Yardımcısı Almaz Sazbakov'un katılımları ile gerçeklen toplantıda nehir ve su yatakları açısından oldukça zengin olan Kırgızistan, gelecek dönemde hayata geçirmek istediği küçük ve orta çaplı hidroelektrik santral projeleri ile enerji ihracatçısı konumuna gelmeyi hedefi hakkında bilgi sunuldu.

Yatırım toplantısı kapsamında hidroelektrik santral projelerinin yanı sıra ülkedeki gelecek dönem planlanan yenilenebilir enerji projeleri hakkında da sunumlar yapıldı.

alt

Kırgızistan'daki doğal su kaynakları potansiyeli küçük  ölçekli hidroelektrik santralleri kurulması için önemli bir yatırım fırsatı oluşturmaktadır. 

Kırgızistan'da HES (hidroelektrik santraller yapılması potansiyeline dikkat çekmek ve konuya ilgi duyabilecek yatırımcı Türk şirketlerini bilgilendirmek amacıyla  düzenlenen toplantının hazırlıkları bir yıldır  Kırgızistan Küçük HES Birliği, TC Ekonomi Bakanlığı ve DEIK tarafından yapılmaktaydı.
 
GAMA ve SU YAPI gibi Türkiye'nin önde gelen proje ve mühendislik şirketleri seminere  üst düzeyde ilgi gösterdi ve yönetici düzeyinde katılım sağladı. Gelecek toplantının birkaç ay sonra  Bişkek'te düzenlenmesi kararlaştırıldı. 
 
Seminer şeklinde düzenlenen etkinlikte Kırgızistan'daki büyük ve küçük HES projeleri ve genel olarak yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yasal düzenlemeler  ve teknik detaylar hakkında ilgili kurumlar tarafından sunumlar yapıldı.

Kırgızistan heyetinde de devlet kurumlarını temsilen Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlığa bağlı Sanayi ve Enerji Devlet Komitesi, Ulusal Enerji Holdingi ve özel sektör adına Kırgızistan HES Birliği yer aldı.

alt

Su Yapı Teknik Müşavirlik şirketinin web sayfasında yayınlanan Kırgızistan Küçük Ölçekli HES Potansiyeli Yatırım Semineri” haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

DEİK web sayfasında yayınlanan seminer duyurusuna bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

"Kırgızistan'da HES Yatırım Fırsatları Semineri"ne ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 19. TKG üyesi ELVİRA BROMBAEVA'nın facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'dan katılan ELVİRA BOROMBAEVA (solda) enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir. NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır.

alt

19. TKG üyesi ELVİRA BROMBAEVA  (sağ başta) 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü  DEİK tarafından Gebze OSB'de düzenlenen iş yeri ziyaretine katıldı.