alt

17. TKG programına KKTC'den katılan İLKE ÖZERLAT  büyük dedesi ile başlayan kahve sevgisini ve aile şirketinin öyküsünü  yerel markaları tanıtan "Üreten Yok Olmaz" yazı dizisi için anlattı. 

Derviş-İmren Özerlat çiftinin 3 kızıdan en küçüğü olan İlke Özerlat, İngiltere'de hukuk okudu. Çocukluğundan beri dükkanda ve fabrikada, yani işin içinde büyüyen İlke Özerlat, ülkeye geri döndüğünde bir buçuk yıl avukatlık yaptıktan sonra hayallerinin mesleğinin avukatlık olmadığını farketti. Ayrıca ablaları yurt dışında yaşamaktaydı ve adaya geri bir tek o dönmüştü. Üretime olan ilgisinin üzerine aile şirketine karşı olan sorumluluk da eklenince, İlke avukatlık mesleğini bir kenara koyup, aile şirketine dahil olmaya karar verdi.

2012 yılında aile şirketinde yerleri süpürerek ve yerden kahve çekirdeklerini toplayarak başladı İlke Özerlat. Annesi ve babası İlke'nin işin içine, işin hamallığını yaparak başlamasını istedi. İşin her etabında, her köşesine hakim olup, tecrübe edinmesinin yolunun bu olduğuna inanıyorlardı. 2012 yılında şirkette işe başlayan İlke, ayni zamanda da işletme üzerine lisans üstü master eğitimini tamamladı.

17. TKG üyesi İLKE ÖZERLAT ile  yapılan söyleşi  "Arasta'da Kahve Kokusu: ÖZERLAT"  başlığı ile Üreten Yok Olmaz internet  portalında yayınlanmaktadır. Söyleşinin  tamamına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC'den katılan İLKE ÖZERLAT aile şirketi ÖZERLAT Kahve'nin satış pazarlama direktörü olarak olarak görev yapmaktadır.

alt

11. TKG programına Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'dan katılan  ALİSA BUROVA  Antalya'da 21 -25 Mayıs 2017 tarihlerlnde Maxx Royal Belek otelde düzenlenen "International Media Forum" da  "Speakers Coordinator"  olarak görev üstlendi.

Türkiye-Gücünü ve Potansiyelini Keşfet” sloganıyla gerçekleştirilen Turkey Discover the Potential (TDP) tanıtım etkinlikleri çerçevesinde projelendirilen Uluslararası Medya Forumu, 50 ülkeden 142 gazetecinin katılımı ile Antalya’da başladı.

Uluslararası Medya Forumu, Türkiye'nin tanıtım etkinliklerine yeni bir boyut kazandırdı. Türkiye'nin ekonomi, turizm ve ticaret potansiyelinin ele alındığı, kültür ve medya konularının tartışıldığı Forum, dünya medyasının en geniş katılımlı uluslararası etkinliği olarak görülüyor.

Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteklediği, THY, Maxx Rolay, İHKİB ve Borsa İstanbul'un sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası Medya Forumu İsviçre merkezli uluslararası medya kuruluşu Global Connection Media SA (GC) tarafından düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı'nın konuşmacı olarak kataıldığı Medya Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Uluslararası Medya Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Sabah Gazetesinde yayınlana habere bu linkten ulaşılmaktadır.  

Türk hava Yolları tarafından Rusya pazarına yönelik olarak hazırlatılan  Antalya  tanıtım filminde oyuncu olarak rol alan 11. TKG üyesi ALİSA BUROVA'yı başarılı performansı nedeniyle kutluyor, samimi Antalya ve Türkiye sevgisi nedeniyle teşekkür ediyoruz. 

11. TKG üyesi ALİSA BUROVA'nın THY için  çekilen Antalya tanıtım filminekiperformansını izlemek için bu linki tıklamak yeterli olacaktır.  

TOBB tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe  Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'nu temsilen katılan ALİSA BUROVA  (sağda)  yarı zamanlı olarak  Türkiye'de İstanbul ve Antalya'da yaşamakta, organizasyon ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.   

11. TKG programı katılımcısı ALİSA BUROVA'nın sahip olduğu Turkish Club Event Group, çeşitli organizasyon hizmetlerini sunmaktadır.  Moskova ve Türkiye'de (Antalya, İstanbul) kurumsal gece, konser, mezuniyet balosu, doğum günü vb etkinlikler düzenlemekte, Rus-Türk ve Rus düğün organizasyonu, sunuculuk ve DJ hizmeti vermektedir.

ALİSA BUROVA'nın Alya Organizasyon ve Tanıtım adındaki  alt şirketi ise, Moskova'da resmi heyet ziyaret organizasyon hizmetleri (uçak biletleri, otel, lojistik yer hizmetleri, rehber, tercuman hizmetleri) sunmaktadır.  

alt

18. TKG programına Almanya'dan katılan PINAR ÖZYILMAZ Köln Türk Musiki Korosu Başkanı olarak,  Koronun faaliyetleri ve yeni dönem  projeleri hakkında  söyleşi yaptı. 

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ Köln Türk Musiki Korosu Başkanı olarak, Almanya'da yaşayan Türk toplumunun Türk kültürüne yabancılaşmaması ve diğe rtoplumlaraın da  Türk kültürünü ve müziğini tanıması konusuna önem vermektedir.

Farklı kültürler arasında müzik köprüsü kurarak, toplumsal uyum konusunda sosyal görevler yapan 18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ'ı kutluyor, çalışmalarında başarılar diiyoruz. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan PINAR ÖZYILMAZ  Almanya'nın Köln şehrinde yaşamaktadır, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. Geçtiğimiz aylarda yılardır çalışmalarına katıldığı  KölnTürk Musiki Korosu  Başkanı oldu.  

Köln Türk Musiki Korosu  zaman zaman T.C. Köln Başkonsolosluğu himayesinde de konserler vermektedir. Bu kapsamda Rautenstrauch Joest Museum'da düzenlenen konserle ilgili Avrupa Potası gazetesinde yeralan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Köln Türk Musiki  Korosunun İlbahar konser kaydını dinlemek için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.
 
Köln Türk Musuki Korosu tarafından icra edilen "Unuturmaz Seni Hiçbir Şey" adlı şarkını videosuna bu linkten erişim sağlanmaktadır.