alt

Kosova'dan 4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağda) 10 Haziran 2017 Cumartesi günü oğlu Dr. CENK CİBO (solda)  ile birlikte İstanbul Kabataş Erkek  Lisesi'nin Geleneksel Pilav Günü'ne  katıldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri  yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova bayisi olarak çalışmaktadır.  

alt

Batı Trakya'dan  5. TKG üyesi FERDİ HACIOĞLU  İstanbul'da bulunduğu sırada, 5 Haziran 2017 Pazartesi akşamı  eşi ve yakınları ile birlikte ziyaret ettikleri tarihi Süleymaniye semtinde Ramazan geleneklerinin yaşatılmasından memnuniyet duydu.  

TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesinden katılan  FERDİ HACIOĞLU İskeçe'de yaşamaktadır ve başta kot giyim eşyaları olmak üzere genç giyim mağazası sahibidir. Bilkent Üniveristesi İşletme Fakültesi mezunudur. 

alt

ALBERT GACAOĞLU 8 Mayıs 2017 tarihinde Trabzon'un yakın çevresinde yeralan tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek, arkadaşları ile görüştü. Başta Uzungöl ve Sümela Manastırı olmak üzere, Çaykara Maçka , Hamsiköy ve Zigana Gçidi gibi tarihi ve turistik bölgeleri gezen ALBERT GACAOĞLU bölgenin Karaçay ile benzerliğini vurguladı.

ALBERT GACAOĞLU'nun Doğu Karadeniz gezisine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızn facebook sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 8. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'dan katılan ve  aslen Karaçay asıllı olan ALBERT GACAOĞLU  Ekonomi Başkanlığının Rusya'daki Moskova ve Soçi Ticaret Müşavirliklerinde yerel uzman olarak uzun yıllar görev yaptıktan sonra,  DYO Boyalarının Kafkasya Bölgesi sorumlusu olarak çalışmaya başladı.

8. TKG üyesi ALBERT GACAOĞLU, Karaman TÖMER'de  Türkçe eğitimi almıştır. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi 2002 mezunudur. 

alt

Bulgaristan'dan 9. TKG programı üyesi SABİHA MESTAN (soldan 2.) öneticisi olduğu  Kadriye Latifova Tiyatro ekibi ile  20-30 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen "8. Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali"ne  katıldığı sırada çevreyi gezip, görme fırsatını da değerlendirdi. 

alt

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN ve ekip arkadaşları 26 Nisan 2017 Çarşamba akşamı Konya seyircisine "Öpücük" adlıoyunu sunduktan sonra, özel otobüsleri ile Bulgaristan'a dönerken 28 Nisan 2017 Cuma günü başkent Ankara'da ANITKABİR'i ziyaret ettiler ve ulu önder ATATÜRK'ü selamladılar.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan SABİHA MESTAN (soldan 2.) Kırcaali Tiyatro ve Müzik Merkezi Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu'nun yöneticisi ve Kırcaali Buket Kadın Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır.

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN Bulgaristan'da yaşayan Türk toplumunun dilini ve kültürünü unutmaması, genç nesilin Türk kültürünü tanıması için tiyatro ekibi ve Buket Derneği'nin Halk Müziği Korosu ile ile çok değerli çalışmalar yapmaktadır. 

alt

11. TKG programına Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'dan katılan ALİSA BUROVA (sağda), arkadaşının düğünü ndeniyle başkentta bulunduğu sırada, 9 Nisan 2017 Pazar günü Ankara Kalesi'ni ziyarerderek, tarihi sokakları gezdi ve şehrin manzarasını  yükseklerden izledi.

alt

11. TKG üyesi ALİSA BUROVA (sağda) 10-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında Güneydoğu Andolu Bölgesinde bulunan Gaziantep, Mardin, Midyat, Hasankeyf, Şanlıurfa, Hatay ve İskenderun'u  ziyaret ederek, tarihi mekanları gezdi  ve lezzetli yöresel yiyeceklerin tadına baktı.  

ALİSA BUROVA'nn Güneydoğu anadolu Bölgesi ziyaretine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın  facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edeilmesi önerilmektedir.

alt

18. TKG programına Gürcistan'dan katılan  GURAM GOGUA  (ortada) 17 Haziran 2017 Cumartesi günü eşi, küçük oğlu ve yakın arkadaşları ile birlikte İstanbul'dan yola çıkaarak, her yıl olduğu gibi, yaz tatili geçirmek üzere İzmir'in tatil bölgesi Çeşme ilçesine ulaştı.

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Giirşimciler programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan  GURAM GOGUA, tekstil ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren, Gürcistan'da çok sayıda mağazası olan, tropik meyve ithalatı yapan, komşu pazarlara  gıda ve temizlik ürünleri dağıtan genel ticaretle ilgilenen şirket sahibidir.

18. TKG üyesi GURAM GOGUA 2017 Şubat ayının son günlerinde  MADO markasının Tiflis şubesini hizmete açmıştı. TKG web sayfasında yayınlanan MADO Tiflis Şubesi açılışı haberine  ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

alt

18. TKG programına KKTC'den katılan GİZEM ÇELİKER AKANDERE (solda) 23 Mayıs 2017 Salı günü Ankara'da TUGİK (Türkiye Genç İş Adamlaraı Konfederasyonu) Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katıldıktan sonra gezmek ve sahip olduğu giyim mağazası için yeni sezon ürünlerini seçmek amacıyla eşi ile birlikte İstanbul'a gitti. 

25 Mayıs  2017 Perşembe günü kardeşi tarafından uğurlanan GİZEM ÇELİKER en kısa sürede İstanbul'a yeniden gelmek istediğini belirtti. 

TOBB tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde dzüenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına KKTC temsilcisi olarak katılan GİZEM ÇELİKER, konfeksiyon ürünleri, kadın ve çocuk giyim, beyaz eşya ve züccaciye mağazaları olan şirket sahibidir. Kıbrıs Türk Ticaret Odası üyesidir. Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği eski başkanıdır ve halen Genel Koordinatör olarak görev yapmaktadır.

alt

19. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞENER SABRİ  (sağda) eşi FATMEGÜL HÜSEYİN ile birlikte 19 Nisan 2017 Çarşamba günü İstanbul'un tarihi bölgesinde bulunan ünlü Nişantaşı semtinde  alışveriş yaptı.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında  heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ  Bulgaristan'ın  Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan şirket sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.